Ако разследването в МВР (за средствата за АМ Хемус“) е

...
Ако разследването в МВР (за средствата за АМ Хемус“) е
Коментари Харесай

Бойко Рашков за АМ Хемус: Прокуратурата да отвори папките и да внесе делото в съда

" Ако следствието в Министерство на вътрешните работи (за средствата за Автомагистрала " Хемус “) е в напреднала фаза и завършва, и от 1 обвиняем броят им е повишен на 9, няма ли основният прокурор да осведоми обществеността за паралелното следствие в Националната следствена работа, само че там целите са управителни длъжностни лица от партия ГЕРБ. Повече от година и половина никаква информация не излиза от там. Ще ви кажа нещо доста обезпокоително от кухнята. Изразът, който аз чух е - " вяра всяка тук за обвинителен акт оставете “.

Това съобщи националният представител от " Продължаваме промяната “ и някогашен министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

Той отказа да се яви на разпит в прокуратурата и напомни, че през 2021 година към този момент е дал показания:

" Не ми е известно да има наказателно произвеждане, по което аз да съм очевидец. Извършва се инспекция за нещо, което съм споделила по малкия екран. Преди шест месеца посетих прокуратурата и споделих това, което имах да споделям “.

" Спекулации са тези неща, които чухме от основния прокурор Иван Гешев. Той сега с ненаситност приглася на политическа партия ГЕРБ – тя го сложи на поста, той се усеща длъжен, както и неговият предходник “, разяснява Рашков пред bTV.

" Лично аз съм съдействал в най-голяма степен в разкриването на събитията за Автомагистрала " Хемус “. През 2021 година започнахме следствие за безобразията на ГЕРБ по построяването на няколко лота. 1,2 милиарда лв. са дадени на близки до ГЕРБ компании – те са 15. Средствата са раздадени предплатено. В следствието установихме, че от една банка тези предплатени средства се изнасят. Ако основният прокурор е на мястото си, вместо да упреква представител на една партия в грях, той къде беше в тези следствия? “, уточни някогашният министър на вътрешните работи.

" В прокуратурата е цялото досъдебно произвеждане. Там има всичко доказателства, от които прокуратурата се нуждае. Да отворят досиетата и да внесат делото в българския съд “, прикани Рашков.

" Главният прокурор вместо да хвърля виновност, отговорност и да се опита да ме засегне, да обърне внимание на прокурорите за следствието. Прокуратурата има задоволително работа и да потвърди да съблюдава закона. Аз съблюдавам закона и съм извършил и гражданския си дълг, и служебния да осведомявам цялата общност за строителството на Автомагистрала " Хемус “, както и за ремонтите на 400 язовира за 500 млн. лв.. Аз няма какво да им кажа – въпросът е неправилен. Достатъчно сътрудничех “, безапелационен е депутатът от " Продължаваме промяната “.

Рашков добави, че строителството на Автомагистрала " Хемус “ е почнало с пороци.

" Те строят без проект, планове и позволения. Сега страната е в суматоха какво да прави с това, което е нелегално построено, с цел да не се унищожава. Има някакви псевдо контракти. Такава е мъглата, че никой да не знае къде са. Една част от предплатените средства са разходвани от компаниите за частни цели. Лотовете от 1 до 3 има осъществена строителна активност, само че при другите дори и трасето не е конкретизирано “, разяснява той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР