Ако разглеждаме обществото като възпалено, значи равнището на недоволство е

...
Ако разглеждаме обществото като възпалено, значи равнището на недоволство е
Коментари Харесай

Васил Гарнизов: С включването на студентите възпалението обхваща нови части на общественото тяло

Ако преглеждаме обществото като възпалено, значи нивото на неодобрение е минало всевъзможни граници, позволяващи обикновено ръководство. С включването на студентите възпалението обгръща нови елементи на публичното тяло и като че ли минава в по-остра фаза.
Това разяснява антропологът Васил Гарнизов пред БНР, който бе безапелационен, че с цел да падне държавното управление, би трябвало да изпаднем в обстановката на генерална стачка.

„ Протестите концентрираха вниманието на българското общество върху себе си и върху казуса, който нападат. Изненадващо привлякоха интернационално внимание върху себе си. Това е значим факт, тъй като и министър председателят, и основният прокурор доста разчитат на европейска поддръжка, когато губят поддръжка вкъщи си. “, сподели още той.

„ Не може да се предвижда какво ще стане до края на годината. Стратегията на Борисов е да изкара мандата непременно. Стратегията на митинга е да не отстъпва. Важно е в тази обстановка по какъв начин реагират съдружниците на митинга и тези на премиера. Съюзниците на митинга са Европейският парламент, европейското публично мнение, а в случай че се включат студентите, на Борисов ще му е мъчно да се опълчи. Той хвърля огромни старания да ухажва работодателите и синдикатите. “, добави Гарнизов.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР