Ако работодател иска от работника да заплаща теста си -

...
Ако работодател иска от работника да заплаща теста си -
Коментари Харесай

Тодор Капитанов, КНСБ: Ако работодател иска от работника да заплаща теста си, това е нарушение

Ако шеф желае от служащия да заплаща теста си - той е в нарушаване (бел. ред. - работодателят). Това съобщи в изявление за Българска национална телевизия Тодор Капитанов от КНСБ. По думите му в заповедта на здравния министър би трябвало да бъде направено уточнението кой ще заплаща антигенните и PCR тестванията на чиновниците, с цел да могат да имат Той добави, че поражда и въпросът от страна на работодателите за какво те би трябвало да заплащат тестванията на чиновниците си.

Капитанов добави, че работещите би трябвало да знаят че имунизацията не е наложителна, а въпрос на персонален избор, само че прикани " да не бъдем към този момент арогантни към здравето си. Ако някой си мисли, гледайки какво се случва по света, че ограниченията ще бъдат отпуснати той доста се лъже. "
 Коронавирусът по света: Англия е с най-вече инфектирани за денонощие Коронавирусът по света: Англия е с най-вече инфектирани за денонощие
242 689 736 са регистрираните инфектирани досега, като 90,63 на 100 от тях или 219 950 945 души са оздравели, демонстрира статистиката на Wo...

Относно засегнатите бизнес Капитанов съобщи: " Нямам информация някой бизнес да е затворен поради неспазване на коронавирус ограничения. Бизнесът изпитва усложнение най-вече поради високите цени на тока и на тестванията, които ще би трябвало да заплащат за работещите. Той е изправен пред доста съществени тествания по отношение на инфлацията. Не виждам причина някой работещ да не върви на работа и да не може да показа своя документ. Причините за неваксинация може да бъдат освен здравословни, религиозни, фамилни.. Всеки, който не желае да се имунизира може да си направи тест, не виждам някаква драма с изключение на, че се губи някакво време да се създадат и несъмнено, в случай че би трябвало да се заплаща - кой ги заплаща. "

По думите му няма по какъв начин да се разбере дали един документ е подправен, само че стои въпросът, в случай че въпреки всичко реши да се имунизира ще му се позволи ли да си постави 4-5 доза.

Адвокатът по трудово право Христина Николова добави, че не е ясно какво се случва със чиновниците на лечебните заведения и други места, за които се изисква зелен документ - дали ще им се води трудов стаж, дали излизат в заплатен отпуск. По думите й следва да се намерения за хилядите хора, които по една или друга причина не са регистрирани, че не са боледували и все пак имат имунитет.


 В мощ е зеленият документ, хиляди деца остават у дома В мощ е зеленият документ, хиляди деца остават у дома
От 00.00 часа тази нощ влиза в сила зелен Коронавирус сертификат за всички действия, провеждащи се на закрито, и за посещаване на вс...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР