Ако работите дистанционно, шефовете ви вероятно използват софтуер, за да ви следят. Ето как ще ви хванат да се отпуснете.

...
Много фирми използват софтуер за проследяване на служителите, за да
Коментари Харесай

Много фирми използват софтуер за проследяване на служителите, за да следят работниците си.

Някои работодатели използват откритията си, за да уволняват служители.

Разговаряхме с представител на Time Doctor, компания за анализ на работния ден, за да научим как работи.

Работата от вкъщи не означава, че сте свободни от наблюдението на шефа си око.

В Австралия една жена каза, че е била уволнена от ролята си на консултант, след като софтуерът за наблюдение на нейния работодател откри „много ниска активност при натискане на клавиши“ на нейния лаптоп между октомври и декември. В скорошно подаване нейният мениджър каза, че ролята изисква над 500 натискания на клавиши на час – тя средно по-малко от 100.

През юли един шеф, Майкъл Патрон, се обърна към X, бивш Twitter, за да каже, че Току-що уволних двама работници, които използваха технология за движение на мишката, за да имитират работа. След като пропуснаха крайните срокове и имаха големи закъснения в отговорите на съобщенията, Patrón написа, че доклад от Time Doctor, компания за анализ на работни дни, установи, че има дълги периоди от време, в които служителите не са писали.

В отговор на туита, Лиъм Мартин, съосновател на Time Doctor, попита Патрон дали използва най-новия инструмент за проследяване на компанията. Insider не можа да се свърже с Патрон за коментар.

< p>Карло Борха, мениджър маркетинг съдържание на Time Doctor, каза пред Insider, че компанията предоставя табла за управление в реално време и отчети за напредъка, които помагат на фирмите да оценят нивата на производителност на своите служители, по-специално времето им на работа и навън, почивките и използването на уеб и приложения. Time Doctor предлага също инструмент за проследяване на екрана, който позволява на фирмите да виждат екрана на служител чрез записи или екранни снимки — той може да се включва и изключва според нуждите.

„Ние помагаме на компаниите да бъдат спокойни с анализа на производителността ”, каза той.

Time Doctor видя как бизнесът се разраства през последните няколко години, тъй като дистанционната работа се разрастна, каза Борха, а движението за връщане в офиса не елиминира търсенето на служители -софтуер за проследяване.

„Сега, след пандемията, дори когато хората се връщат в офисите, компаниите се адаптират към настройката за хибридна работа“, каза той. „Това прави Time Doctor още по-ценен.“

Бизнесът отдавна използва софтуер за проследяване на служители, за да следи работниците. Но тъй като през последните години все повече компании възприеха хибридна и напълно дистанционна работа, тези продукти станаха много по-популярни. Борджа каза, че над 298 000 служители по целия свят се проследяват с помощта на софтуера на компанията — най-големите ѝ клиенти са в САЩ, Обединеното кралство и Австралия. или хибридна работна сила установи, че 96% от тях използват някаква форма на софтуер за наблюдение на служителите, понякога наричан bossware, за наблюдение на производителността на работниците. Преди пандемията само 10% от тези компании са го използвали, установи проучването. Около три четвърти от анкетираните казаха, че са уволнявали служители въз основа на констатации от техния софтуер за проследяване.

Системата за наблюдение на JPMorgan, например, проследява всичко - от присъствието в офиса до времето, прекарано в съставяне на имейли, съобщи Insider миналата година. В завода на Tesla в Ню Йорк работници казаха на Bloomberg, че компанията проследява колко са активни на компютрите си - и че в резултат на това са избягвали да си правят почивки в банята. Други компании проследяват кликванията на мишката или използват снимки от уеб камери, за да гарантират, че работниците са пред компютрите си. Осем от 10-те най-големи частни компании в САЩ проследяват производителността на служителите си, съобщи The New York Times миналата година.

В проучването на Resume Builder само 5% от бизнес лидерите, които съобщават, че използват софтуер за проследяване, казват, че техните служители не са знаели, че са наблюдавани. Въпреки че Борха каза, че Time Doctor насърчава клиентите си да разкриват използването на софтуер за проследяване на служителите си, не може да гарантира, че ще го направят.

„Все пак в крайна сметка това е изборът на собственика на компанията“, каза той.

Уебсайтът на Time Doctor казва, че е в интерес на клиентите им да бъдат прозрачни със служителите си, за да знаят, че са държани отговорни — и могат да намалят всяка своя губеща време дейност.

Служителите, които не са доволни от това колко много се проследяват, може да не са в състояние да направят нищо по въпроса. Отказът да включите уеб камерата си по време на среща, например, може да даде на работодателя ви правото да ви уволни, ако живеете в САЩ, казаха юридически експерти по-рано пред Insider.

Някои работници в софтуерни компании за проследяване на служители изразиха загриженост за поверителността.

„Всички в индустрията говорят за това – имате всевиждащото око на Големия брат, което наблюдава всичко, което служителите правят, и е малко зловещо“, Time Doctor служител каза пред Insider през 2021 г.

Прочетете оригиналната статия в Business Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР