Ако процесите не вървят, аз ще си подам оставката, както

...
Ако процесите не вървят, аз ще си подам оставката, както
Коментари Харесай

Премиерът Денков: Ако процесите не вървят, ще си подам оставката, назначенията се съгласуват с ГЕРБ

Ако процесите не вървят, аз ще си подам оставката, както и огромна част от министрите, които влязоха в този Министерски съвет, с цел да си свършат работата, съобщи министър председателят Николай Денков на Първата годишна конференция на Съвета за стопански разбори.

 

Денков сподели, че е оптимист за това, че двете водещи парламентарни групи ще намерят метод да се схванат между тях, оповестява Българска телеграфна агенция.

 

" И при подбора на министрите и при зам.-министрите и при подготовката на управническата стратегия ГЕРБ участваше и участваше на най-високо равнище. Аз съм се виждал няколко пъти с тях, включително и в Министерски съвет са идвали Десислава Атанасова, Томислав Дончев с Мария Габриел ", съобщи министър-председателят пред публицисти в понеделник.

" Твърденията, че видите ли единствено ПП-ДБ взема решения, не са правилни. Ако не беше подобен процесът, от дълго време да съм назначил всички заместник-министри и регионални шефове, тъй като химикалката е в мен ", безапелационен е Денков.

" Всички назначени министри и зам. министри са въз основата на диалози и с консенсус, тъй че изказванието, че няма техни зам.-министри е меко казано пресилено ", добави той.

Така министър председателят отговори на рецензиите на ГЕРБ.

Припомняме, че в петък Бойко Борисов съобщи " Аз след снощните усещания се прибрах и ги помолих да ми извадят записа от тяхното заседание. Те вършат тъкмо това, което е в записа - министри, техните зам.-министри, промяна на фрагменти в министерствата, надлежно в организациите, които напълно управляват ".

 

Денков даде да се разбере, че ръководеното от него държавно управление ще се опита да спре взимането на решения посредством лобизъм. " Това е една от заболяванията, които имаме в нашата стопанска система. Другият положителен метод да се преодолее този метод на ръководство е да се стъпи на ясни разбори и решенията да се вземат по този начин, че средствата да се употребяват допустимо най-ефективно ", уточни още Денков.

" Това, което може да се каже, че доста постоянно дефинира решенията в България и това е една от заболяванията, които имаме при ръководство на нашата стопанска система ", добави той.

" Самият факт, че Румъния, Гърция, балтийските страни в доста връзки дръпнаха напред, както споделяме в тяхната стопанска система и в цялостното им развиване демонстрира, че този вид взимане на решение има своите негативи и в България би трябвало да го преодолеем ", съобщи министър председателят.

" Единственият положителен метод да се преодолее този метод за взимане на решения е да се стъпи на ясни разбори къде са проблемите - те се базират на научни подходи и решенията да се вземат по този начин, че средствата да се употребяват допустимо най-ефективно ", сподели Денков.

" Това е, което се опитваме да създадем, това е и една от идеите поради които започнаха взаимните дейности на прокуратурата, " ПП-ДБ ". Надявам се тези старания да съумеят да увлекат и другите парламентарни сили, тъй че в края на краищата България да осъществя този капацитет, който има ", добави министър председателят.

На въпрос дали са подготвени за съдружно съглашение, каквото е предлагането на ГЕРБ или остават твърди на позицията си за декларацията от седем точки, Денков съобщи " Това, което мога да кажа е, че работата в Министерски съвет върви в много градивен дух, обсъждаме умерено с причини, тъй че по-скоро въпросът е обвързван с реализацията на законодателната стратегия в Народно събрание ".

" Разбира се, аз ще се включа в диалозите сред парламентарните групи. Очаквам в най-скоро време да има среща, само че механизмът, за който става дума в декларацията на ПП-ДБ допуска управленията на парламентарните групи да изработят механизъм, който да осъществя както законодателната стратегия, по този начин и координацията сред законодателната и управническата стратегия ", съобщи той.

 

Службите не са спирали да работят, сподели пред публицисти министър-председателят Николай Денков, разяснявайки тематиката за обстановката в Руската федерация.

На въпрос от публицисти има ли постъпили претенции от български жители да бъдат евакуирани от територията на Руската федерация, Денков отговори: „ Краткият отговор е - не “.

„ Искам ясно да кажа, че има доста упорита информация, която се популяризира, както от някои уеб сайтове и в обществените мрежи, по този начин и от някои политици. Тази дезинформация има една единствена цел - да плаши хората. Никога не е ставало дума да изпращаме някакви български войски, медицински сестри или лекари някъде. Това, което сме споделили е, че ще приготвяме украински медицински сестри и лекари “, сподели още министър председателят.

„ Има политически сили, които нямат положителни послания. Единственото, което им остава, е да плашат хората. Такава политическа мощ е „ Възраждане “, която намерено насочва апели, в това число от водача, против демократичната система в България “, добави той по тематиката.

На 24 юни в Министерския съвет се организира съвещанието по отношение на изострената обстановка в Руската федерация. В него участваха вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, министрите на защитата и на вътрешните работи Тодор Тагарев и Калин Стоянов, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, ръководителят на Държавната организация „ Национална сигурност “ Пламен Тончев, ръководителят на Държавната организация " Разузнаване " Антоан Гечев и шефът на службата „ Военно разузнаване “ бригаден военачалник Венелин Венев.

Николай Денков разяснява тематиката през днешния ден след присъединяване си в първата годишна конференция на Съвета за стопански разбори, провеждаща се в Аулата на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР