Ако противоепидемичните мерки се спазват, няма да се стигне до

...
Ако противоепидемичните мерки се спазват, няма да се стигне до
Коментари Харесай

Витанов: Ако спазваме мерките, няма да има национален локдаун

Ако противоепидемичните ограничения се съблюдават, няма да се стигне до народен локдаун макар растежа на новозаразените с COVID-19. Тази прогноза направи в ефира на bTV Новините математикът проф. Николай Витанов.

Според неговите калкулации, в случай че в София не се вземат ограничения до 5 дни, ще се влезе в стадий 3 на държавния проект.

„ Може ограниченията да са малокалибрени, само че взети на вярното място и в верния миг – те могат да имат по-голям резултат. Същото важи и за зоната Бургас-Стара Загора – там с по-малки местни ограничения може да се избегне стадий 3 “, изясни Витанов.

Относно условията, оповестени от премиера, за унищожаване на зеления документ, математикът разяснява, че при 60% имунизирани няма да спре ваксинирането, тъй че процентът може да се усили.

„ Вероятността да няма народен локдаун е доста огромна. За да я създадем нула – би трябвало малко да си помогнем сами, като съблюдаваме ограниченията и не влизаме в лечебни заведения. Така всички можем да отменим този апокалипсис “, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР