Ако протестът на 3 декември за запазване на лева и

...
Ако протестът на 3 декември за запазване на лева и
Коментари Харесай

Костадинов: Няма да има правителство на малцинството заради инфантилност на ПП и ДБ

Ако митингът на 3 декември за опазване на лв. и против еврото не бъде чут, от „ Възраждане ” подготвени да стигнат до Брюксел
Поредната офанзива против български клуб в прилежащата РСМ, знае ли се причинителят и каква би трябвало да е реакцията на българските управляващи. Бурните страсти в пленарната зала около измененията в Изборния кодекс и допустимо ли е държавно управление на малцинството, каквото оферират Политическа партия и Демократична България с втория мандат Tribune.bg потърси позицията на водача на „ Възраждане ” Костадин Костадинов. Той даде поръчка, че в случай че митингът на 3 декември за опазване на лв. и против еврото не бъде чут са подготвени да стигнат до Брюксел.

Г-н Костадинов, през днешния ден разкритикувахте остро в декларация офанзивата по българския клуб в Охрид. Нападението е следващо. Каква би трябвало да бъде ответната реакция от българската страна?

Недвусмислена и твърда. Казах неслучайно, че тук към този момент не приказваме за българска реакция, а за европейска. България е член на Европейски Съюз, а РСМ е претендент за член и заради тази причина в този момента България би трябвало да упорства за свикването на Съвета по външни работи, който да осъди и разкритикува тази поредна демонстрация на дискриминация по отношение на българите в съседката ни. Ако не го създадем, ще последват други такива прояви, ще има и по-тежки случай. Не дай си Боже да се стигне до човешки жертви. Днес приказвах с Томе Блажески, който е ръководител на българския клуб в Охрид. Той сега е в България с цялото си семейство и се опасява за живота си. Как тъкмо България споделя, че оказва помощ и пази своите съграждани и сънародници? Ще напомня, че когато беше вдигнато ветото на преговорния развой тогавашните партии, които взеха това решение – ГЕРБ, Политическа партия, Демократична България, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, споделиха, че проблемите, които стават в двустранните ни връзки ще станат европейски. Ангажимент тогава пое президента Макрон, който съгласно хората, които гласоподаваха това крупно национално изменничество, щял да бъде поръчител за съблюдаване на правата на българите в районен съд Македония. Затова от „ Възраждане ” призовахме Еманюел Макрон да се намеси като поръчител и да свика Съвета на външните министри. В противоположен случай, в случай че продължим да си приказваме празни приказки в разговор сред глухи, какъвто водим съвсем 30 години, ще има и по-лоши случай. Очевидно това е предизвестие. Хората от Охрид ми споделиха, че има запис. Знае се и се вижда индивидът, който стреля. Той си слиза от колата напълно умерено, прави каквото прави и си потегля несмущаван. Знае се индивидът, само че не е задържан. 100 % това не е работа на македонското държавно управление, само че е негова работа да хване този нарушител, а все още това не се случва. Макар държавното управление в РСМ да не провежда тези провокации със своята несъответстваща реакция на процедура то ги покровителства. Затова тези случай ще се задълбочават.

Днес видяхме много бурни реакции и „ панаири ” при гледането на измененията в Изборния кодекс в пленарната зала. Как Ви наподобява всичко това, „ Възраждане ” би ли ги подкрепила?

Позорно е. Няма да ги подкрепим. Ние занапред ще се включим в дебатите всъщност, само че сега се разясняват и преглеждат въпроси, по който народът от дълго време се е произнесъл. Хората не имаха вяра на хартиените бюлетини с съображение, тъй като имаше случай на очеизвадни нарушавания. Имаше открито от съда гласоподаване със симпатично/невидимо/ мастило т. е отиваш, гласуваш и след това нищо не остава на хартията, драскани бюлетини, скривани бюлетини, фалшифицирани и какво ли още не. Вижда се обаче че няма доверие и на машинния избор. Проблемът не е по какъв начин се гласоподава, а за кого. Когато българският политически хайлайф съставлява на процедура един антиелит, който съставлява най-лошата част от българското общество вместо да е представителна извадка, хората виждат, че нямат избор. Заради това пада изборната интензивност. Тя не пада поради комплициране на хората от гласоподаване с машини. Не пада и поради удар върху гласуването по насила, или поради финансово стимулиране, имаше удар върху купените гласове последните няколко вота.

На последните избори на 2 октомври, на които Движение за права и свободи стана втора политическа мощ в област Монтана, където няма нито един турчин. 

Който желае да купува - купува и който продава – продава. Който желае да си купи гласове или да продаде гласове го прави без значение, дали минава през хартия или машина. И в двата случая има операции, ние нямаме съмнения. Проблемът е, че се сблъскват две лобита, които се борят за контрола върху броящите устройства. Проблемът не е в машините, не е в бюлетините, а в „ Информационно обслужване ”, тъй като най-после всичко отива там. Имаме подозрения за метода, по който се брои там, тъй като в ЦИК има посланичество на политическите партии, въпреки че 3 нямат такова, а има и една несъществуваща към този момент коалиция. В „ Информационно обслужване ” нито една българска политическа партия няма достъп, няма по какъв начин това да продължи да съществува, тъй като не е обикновено, само че никой не ни поддържа. Не приказваме за това по какъв начин да се гласоподава, а по какъв начин се управлява гласуването? „ Възраждане ” поддържа машинния избор, тъй като в него е проведен с управление на машинния протокол от хартиените изрезки, операциите са по-малки. Аз съм пострадал от хартиените бюлетини, водил съм каузи, обжалвал съм резултати, отваряни са чували и там съм виждал невероятни неща. Имало е случай на разминавания, които са били в порядък да кажем, в случай че партията има, съгласно протокола 3 гласа, действително те са 17 в една секция за една партия. Хартиената бюлетина е добър вид за европейските страни, в които не се крадат гласове и не се фалшифицира избор. В Народното събрание стана доста противен цирк, в който ние от „ Възраждане ” не участваме, тъй като това, което демонстрираха през днешния ден всички останали партии е – „ Не отивайте да гласувате, по този начин или другояче ще ви откраднат гласа ”. На идващите избори президентът се ядове, че хората няма да гласоподават, в случай че са преди март. С тези полемики и диспути на идващия избор заплахата изборната интензивност да падне под 30% е доста огромна. Този цирк, вадене на „ кирливи ризи ”, да излиза Корнелия Нинова и да каже какво е споделил Кирил Петков, а той да ѝ отвърне. Тези хора нямат проблем както през днешния ден приказват едно, на следващия ден да кажат противоположното и да се прегърнат. Това ще отврати още повече гласоподавателите, тъй като и техните няма да гласоподават. Тези партии си мислят, че гласоподавателите са като крепостни селяни, само че в един миг ще се стигне до там, че ще гласоподават 1.5 – 2 милиона души. Това ли ще е представителната извадка на обществото?

Политическа партия и Демократична България през вчерашния ден оповестиха, че ще работят за държавно управление на малцинството. Според вас вероятен ли е подобен формат и би ли бил работещ?

Правителство на малцинството работи в страни, където има одобрена политическа просвета и може да се стигне до политическа сделка да се сформира сходен кабинет, който да поеме отговорност за ръководството, само че за избран интервал от време. Нито ще се сформира държавно управление на малцинството с доверието към тези две партии, нито ще се стигне до сделка за сформиране на такова държавно управление за избран мандат от време. Няма да стане. Отдавам го единствено на високото равнище на инфантилност измежду Политическа партия и Демократична България, тъй като там неналичието на политическа мисъл е първото изискване, с цел да можеш да станеш депутат. Нито ще се случи държавно управление на малцинството, нито ще е сполучливо. В Народното събрание може да се сформира държавно управление, виждаме, че има плаващи болшинства. Може да се сформира евроатлантическо държавно управление, тъй като те гласоподаваха подаряване на дребното останало българско оръжие на Украйна, пазаруване на 8 американски чертежа и унищожаване на българския лев, имаме „ хартиена коалиция ” т. е имаме плаващи болшинства, които могат да сформират държавно управление, само че то няма да е стабилно, тъй като те ще се заловен за гушата. Бавенето на топката и поръчката на Радев, че ще насрочи изборите март месец, с цел да не е през зимата, няма по какъв начин да се съгласим с него. Президентът „ изнасилва ” Конституцията, разбирам го, само че не одобрявам неговите доводи. Защо се опасяваме от избори през зимата, за какво вършим изключителна комисия, с цел да разисква цената на дървата за огрев. Станахме за насмешка в Европа. Това е белег за инфантилизация и дебилизация на българската политика.

Заявихте, че имате подготвен план на кабинет по време на консултациите при президента Румен Радев? Как оценявате възможностите си да получите третия мандат на фона на това, че господин Радев не ви поддържа по значимите за вас тематики?

За нито един въпрос не ни поддържа, за нито един. Не имам вяра, че президентът ще даде на нас третия мандат. Това дали той ще ни го даде зависи единствено и само от него. Ние сме длъжни като политическа партия, коята желае да ръководи страната, да кажем ясно, че го желаеме, да кажем ясно, че можем да поемем отговорност за ръководството и да заявим ясно, че имаме кадровия капацитет, с цел да съставим кабинет. Това се желае от нас. От президента зависи връчването на мандата. Той няма да го даде на „ Възраждане ” заради простата причина, че няма по какъв начин да го даде на единствената партия в Народното събрание. Просто Херо Мустафа няма да позволи. Затова ще отиде при някоя от другите американски партии. Това е истината!

На 3 декември организирате митинг за опазване на българския лев и против приемане на еврото в България. Казахте, че ще създадете предприемчив комитет за събиране на подписи за присъединение към еврозоната. Докъде стигна процесът?

Ние желаеме преди всичко разговор с една институция, която някак си стои по този начин на една страна, и това е Европейската комисия. Истината е, че не нашите родни политици упорстват за влизане на България в еврозоната, тях ги тикат, на тях им се споделя. И всичко това идва от Брюксел. Поради тази причина ние желаеме диалог с Европейска комисия, те имат посланичество в София, на който да ги питаме по какъв начин считат да развиват връзките си с България оттук нататък. България не е сътрудник в Европейски Съюз, България е част от Европейски Съюз и в действителност е стопанин на Европейска комисия или най-малко на 127 част от Европейска комисия. Тези хора се държат към нас като гаулайтери. Знаете ли какво е гаулайтер? Гаулайтери са били нацистките ръководители на съответните нацистки звена в обособените елементи на немския райх. Ще им кажем ясно и изрично – българското общество не просто има отвращение за приемане на еврото, има безапелационен консенсус против въвеждането на единната валута и той ще става все по-силен. За да стартираме акцията, ще покажем волята си освен у нас, само че и на цяла Европа. Имаме хората за основаването на предприемчив комитет, който по закон е сред 5 и 15 индивида. Имаме 3 месеца за събиране на подписи и ще ги съберем. Ние не отговаряме на критериите от Маастрихт, инфлацията ни е огромна, бюджетният ни недостиг е голям и слага под въпрос финансовото здраве на републиката идващите 3 години. И на фона на това желаеме да се самоубием. Нека да кажат, те са лицемери и избират да не влязат в пряк диалог и по тази причина ние ще отидем там. Ако родните политически лилипути си мислят, че европейската навалица в Народното събрание е болшинство и тя ще ни смачка с количество, доста се лъжат. Ако би трябвало ще отидем в Брюксел и ЕЦБ, говорили сме с евродепутати от други страни. Парадокс е, че ние намерихме връзка с чужденци, които желаят да оказват помощ в борбата за запазването на независимостта, а нашите представители в Екологичен потенциал желае да унищожи българския лев. Ще повдигнем въпроса на най-високо европейско равнище. „ Възраждане ” ще го направи, не поради нас и политическия ни интерес, а поради народа, тъй като влизането в еврозоната е гибел за българските финанси, гибел за стопанска система, за приходите на хората и най-много за спестяванията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР