Ако просто си мечтаете някой от героите на „50 нюанса

...
Ако просто си мечтаете някой от героите на „50 нюанса
Коментари Харесай

Всичко, което трябва да знаете за BSDM секс практика

Ако просто си мечтаете някой от героите на „ 50 нюанса сиво” или „ 365 дни” да ви напляска и да ви дърпа за косата, тази публикация НЕ е за вас. Фантазиите за пошляпвания, по-грубичък и въодушевен секс (защото в никакъв случай или от дълго време не ви се е случвало) и BDSM (bondage, discipline, dominance and submission, sadomasochism) са изцяло разнообразни, написа trafficnews.bg.

BDSM практиката се основава на еротичния продан на власт, нетрадиционни форми на полови връзки, основани на ролеви игри на владичество и послушание. Освен това, в BDSM се допуска спазването на избрани рамки – правилата за Безопасност, Доброволност и Разумност (SSC – Safe, Sane, Consensual). Физиологически BDSM е учредена на опитите да се увеличи равнището на възбуденост на индивида за сметка на съзнателното нарушение на едни или други социално-детерминирани условия или табу.

Ще отговорим на няколко въвеждащи въпроса, с цел да дадем повече изясненост какво в действителност съставлява.

Ненормално ли е да харесваш BDSM?Елементът на властта участва на всички места – в работата, вкъщи, в политиката, в спорта и във връзките (били те интимни или приятелски). В желанието за концентриране на властовия детайл в секса няма нищо ненормално, стига да разбирате какво вършиме и до какъв брой можете да си позволите да го вършиме.

Какво предизвика желанието за BDSM?Това към момента не е изцяло известно. Може да се каже, че въздействие оказват обществената среда, възпитанието и образованието. Скорошни изследвания демонстрират, че 15% до 30% от западноевропейската популация има отношение към BDSM.

Защо BDSM е жигосано от обществото?Голяма част от обществото разполага с погрешна информация по отношение на BDSM. Ксенофобията (страх от непознатото) също играе огромна роля. На култа се гледа като на нещо вулгарно, неверно и принудително, което не е по този начин.
Кои са най-важните неща в BDSM?
Разум

Разумът е може би най-важния аспект от BDSM. Не забравяйте, че на първо място би трябвало да подсигурите сигурността на вас и вашия сътрудник, без значение от ролята, която играете!

Преговори и връзка

Вторият по значимост аспект е преговарянето и връзката сред двете страни. Не влизайте в функциите си още до момента в който обсъждате играта. Споделете фантазиите си, какво желаете и какво не искате; определете предел на търпимото и запазете правото си да спрете когато и да е. Обсъдете къде може да се организира играта и къде не бихте отишли за нищо на света. Всъщност, това е може би най-изискващата връзка във връзка с връзката. Трябва да говорите за това какво изпитвате преди и след играта, даже и в почивките.

Важно е да зачитате желанията си, изключително на подчинения. Може да имате подозрения за „ искам”, само че „ не искам” не трябва да бъде поставяно под въпрос!

Равна отговорност

И преобладаващият, и подчиненият носят идентична отговорност – за себе си и за другия. Не крийте информация, която може да се окаже скъпа, като да вземем за пример здравословни проблеми и уплахи. Дори да не сте съгласни с избрана обстановка – кажете го. И не хвърляйте цялата отговорност върху преобладаващия!

Безопасни думи

В света на BDSM съществуват по този начин наречените „ безвредни думи”, които завоалирано предизвестяват когато единия сътрудник не желае да прави повече това, което се случва сега. Например, може да не желаете да прекъснете акта, а да забавите темпото. Възможно е да ви изтръпне някой крак, да ви се завие свят или да не ви доближава въздух.

Някои от най-стандартните думи са „ Червено”, „ Жълто” и „ Зелено”, или напълно несвързани думи като " транспортен съд " или " топка ". Ако играта се прави сред двама непрекъснати колегата, те постоянно сами си измислят дума.

Хубаво е думата да не значи нищо в съответната обстановка – в случай че употребявате „ Спри!” и „ Ох!”, сътрудникът може да схване това като предизвикателство и да продължи със заниманията си. Някои даже употребяват думи като „ слон”, „ бавачка” и тн. Изберете си къса дума, която да запомните.

Много хора употребяват думите, изразяващи цветове съгласно смисъла на светофара:

Червено – „ стой мигновено, каквото и да правиш!”, или „ нуждая се от помощ!”

Жълто – „ давай по-полека, само че не спирай”. В тези случаи преобладаващият би трябвало да ревизира по какъв начин е подчинения, в случай че е нужно да смени тактиката или играчката. Понякога подчиненият има потребност от вода или просто отмора.

Зелено – „ О, дааа!”. При потреблението на тази дума преобладаващият би трябвало да продължи това, което прави.

Въпреки доминантно-подчинените връзки сред сътрудниците, преобладаващият би трябвало да обръща внимание и да следи положението на другия.

Правото на избор

От позиция на сигурността е значимо всичко да се случва по взаимно единодушие. Ако един от вас усеща, по каквато и да е причина, че не желае да прави нещо – не го правете. Дори някой различен да ви каже, че е изцяло безвредно, даже другите да вършат каквото не им е прелестно, вие мислете сами за себе си!

Прости техники за начинаещи

Ако всички условия с уговорени, ето няколко хрумвания, с които да започнете, с цел да ревизирате дали и до какъв брой тези практики са за вас. Или е по-добре да си останат фантазия…

Първоначално не е нужни да купувате доста и скъпо съоръжение, в случай, че не сте сигурни дали това е за вас.

Връзване и обездвижване: Използвайте шалчета и колани, които имате налични. Идеята е да обездвижите колегата си задоволително, че да е отвън зоната на общоприетото и удобното. Като начало може да са единствено ръцете. Но по-стегнато или и краката. И изследвайте границите си. Определете дали идващият път бихте отишли по-далеч.

Заслепяването: Отново шалчета или маска за сън ще свършат работа. Идеята е да се ускори чувствителността на тялото и възприятието за беззащитност.

Дисциплина - пошляпването: Шпатула или дървена лъжица са чудесни разновидности за първия опит. Бъдете деликатни със силата, която прилагате при пошляпванията. Може да опитате няколко удара преди да започнете сесията, с цел да прецените силата и по какъв начин ще се чувствате.

Отказване на наслаждение: Вибратор или виброяйце са идеални, в случай че сте решили да измъчвате подчинения, като отлагате оргазма му, като пускате и спирате вибрацията.

Изостряне на чувствата: Може да подсилите чувствата като изправите подчинения по връхна точка и малко преди оргазма да спрете и да започнете да дразните сензитивните зони на послушание без гениталиите с бучка лед или разтопен восък. Това ще усили чувствителността, само че няма да му разреши оргазъм.

След като сте тествали тези препоръки и всичко е минало добре може да потърсите повече информация за избрани, практики и съоръжение. Не забравяйте всичко би трябвало да е по взаимно единодушие и за наслаждение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР