Ако просрочените задължения не бъдат заплатени в срок до 20.08.2022

...
Ако просрочените задължения не бъдат заплатени в срок до 20.08.2022
Коментари Харесай

КЕВР започва проверка на “Топлофикация - София” frognews.bg

Ако просрочените отговорности не бъдат заплатени в период до 20.08.2022 година “Булгаргаз “ има намерение да приключи от 1.09.2022 година контракта за доставка на природен газ, с цел да може да се подсигуряват доставките за останалите клиенти.

Дълговете са насъбрани главно в интервала януари - юли 2022 година и слагат газовото сдружение в тежка финансова обстановка, показват в свое писмо “Булгаргаз”. От там са обезпокоени, тъй като съгласно тях е застрашена енергийната сигурност на страната и стратегическите планове, свързани с либерализацията на търговията с природен газ и диверсификацията на източниците.

Освен погасяване на задълженията “Топлофикация София би трябвало да обезпечи нужния паричен запас за възнаграждение и на настоящото си ползване през идния отоплителен сезон, ако ще продължи договорните си връзки с “Булгаргаз “, свързани с доставка на природен газ.

Комисията ще изиска от сдружението цялата документи и ще извърши цялостен разбор на паричните потоци за интервала 1.07.2021 година - 30.06.2022 година По отношение на приходите ще бъдат тествани постъпленията на сдружението от продажба на високоефективна електрическа сила на свободен пазар, доходи от продажба на топлинна сила, както и получените награди от “Фонд сигурност на електроенергийната система “. Ще бъде осъществен и разбор на разноските на сдружението по месеци – за въглеродни излъчвания, горива, поправки, материали, хонорари.

Проверката на КЕВР ще завърши до 5.08.2022 г.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР