Ако проследим събитията и това, което се случи с промени

...
Ако проследим събитията и това, което се случи с промени
Коментари Харесай

БСП не съжалява за уволнението на Гешев

Ако проследим събитията и това, което се случи с промени в Закона за правосъдната власт, к и понижаване броя на членовете на Висш съдебен съвет за гласоподаване, разумно е да следва и декрет на президента за отстраняването на основния прокурор.

Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Мая Димитрова пред БиТиВи за, откакто президентът Румен Радев подписа указа.

Тя уточни, че няма страдание в Българска социалистическа партия поради отстраняването на Иван Гешев . Иван Гешев би трябвало да каже всичко, щом има какво да каже, настоя Димитрова. Социалистите обаче упорстват да има решение на Народното събрание за депутатските имунитети на Бойко Борисов, Кирил Петков и Данаил Александров.

Тя смята, че не би трябвало да има, тъй като съгласно нея е туптене на топката.

Българска социалистическа партия отказали договарянията за промени в Конституцията с мотив, че няма план и че няма нещо черно на бяло, с цел да може да се разяснява. Когато се трансформира Конституцията, би трябвало да се пипа доста деликатно. Българска социалистическа партия в никакъв случай не са били да има или да няма фигура на основния прокурор, само че откакто се пипа Конституцията, то би трябвало да се пипа доста премерено, настоя Мая Димитрова.
 Румен Радев подписа уволнението на Гешев
Румен Радев подписа уволнението на Гешев

Иван Гешев от през днешния ден е освободен от длъжността основен прокурор
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР