Ако проследим събитията и това, което се случи до настоящия

...
Ако проследим събитията и това, което се случи до настоящия
Коментари Харесай

Мая Димитрова, БСП: Гешев да каже всичко докрай

" Ако проследим събитията и това, което се случи до сегашния миг в правосъдната система, ще забележим, че разумно е да следва и указът на президента за освобождението на Иван Гешев от длъжността основен прокурор. Българска социалистическа партия сме едни от първите, които са желали оставката на Иван Гешев заради доста аргументи. В последна сметка става въпрос за институцията на основния прокурор. По отношение на разкритията, които трябваше да направи, освен от Българска социалистическа партия, само че и всички български жители, чакахме разкрития, само че това до сегашния миг не се случи ". Това съобщи националният представител от " Българска социалистическа партия за България " Мая Димитрова в ефира на bTV, оповестиха от пресцентъра на партията.

 

Попитана по отношение на несъстоялото се чуване на Гешев в правна комисия и настояването му да бъде изслушан в Народното събрание, Мая Димитрова съобщи: " Гешев би трябвало да каже всичко, което има да споделя, и то освен пред Народното събрание - а пред целия български народ. След като е споделил, че има какво да каже, откакто към този момент 2 пъти декларира послание към нацията, значи има какво да каже ".

 

Народният представител от " Българска социалистическа партия за България " напомни, че предходната седмица социалистите внесоха план за решение на Народното събрание за събаряне на имунитета на Бойко Борисов: " За страдание, това не беше позволено в дневния ред. Към сегашния миг този план на решение е разпределен на правна комисия от ръководителя на Народно събрание, само че тя в дневния ред не го прегледа и до сегашния миг. Ние обаче държим да има решение на Народно събрание за имунитета на Бойко Борисов, както и за останалите народни представители, на които е пожелан имунитетът ", сподели Димитрова и съобщи, че Българска социалистическа партия е срещу основаване на комисия за имунитетите, защото тя цели " туптене на топката ".

 

В ефира на bTV тя разяснява и конституционната промяна: " Отказахме предварителните диалози, тъй като няма никакъв план черно на бяло, който да каже какво ще разясняваме. Вчера чух от Кирил Петков, че ще има план след към 10 дни. Каква ще бъде тематиката на диалози? Ние декларирахме, че ще проведем съвещания с експерти по конституционно право, с цел да вземем нашите решения ", изясни социалистката.

 

И добави: " Когато се трансформира Конституцията, би трябвало да се пипа доста деликатно и премерено. Не става въпрос за несъмнено лице, а за институция, която да съблюдава закона ".

 

Димитрова уточни, че не е обикновено избрани производства, като да вземем за пример " Барселонагейт ", да стоят " на трупчета " и в един миг прокуратурата да стартира да работи по тях: " Това би следвало да се случва непрекъснато и всеки ден ", сподели социалистката.

 

" Ще внесем избор на съмнение при първа опция, откакто почистим това, което имаме във връзка с дейностите на това новосформирано държавно управление - не бих го нарекла даже болшинство, ставаме очевидци на болшинства по разнообразни тематики, плаващи болшинства. Предстои да забележим дейностите на това държавно управление, само че ние ще бъдем твърда съпротива - декларирали сме го още със съставянето на това държавно управление ", съобщи на край Мая Димитрова.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР