Ако прокуратурата искаше да представи нещо, трябваше това да е

...
Ако прокуратурата искаше да представи нещо, трябваше това да е
Коментари Харесай

Защитникът на Иван Тодоров: Прокуратурата иска да въздейства чрез медиите

" Ако прокуратурата искаше да показа нещо, трябваше това да е пред съда - сътвори се усещане, че прокуратурата желае да влияе посредством основаване на отрицателно публично мнение ".

Това съобщи юристът на Тодоров - Ина Лулчева пред bTV във връзка изпратените от прокуратурата до медиите фотоси и надписи с обяснението, че това били доказателства по делото. Информацията - фотоси от видеокамери и фрази, които изясняват какво вършат тримата упрекнати за съпричастност към приключването на данни от Национална агенция за приходите, е по отношение на митинга на Апелативна прокуратура за мярката на обвините.
 Папка
Папка " Ne se chistiiiii " от компютъра на Кристиян е доказателство на обвиняването

Прокуратурата разпрати стоп фрагменти със надписи като част от доказателствения материал

" Ето това е насаждането и манипулирането на публичното мнение - от тези реплики не излиза наяве, че става дума за данните от Национална агенция за приходите . Първо не излиза наяве, че се приказва за Иван Тодоров. От репликите се вижда, че Кристиян Бойков да изяснява, че Георги Янков ще популяризира нещо, само че не и че Георги Янков е бил подстрекател ", сподели Лулчева.

Тя посочи, че от линковете, оповестени от прокуратурата, е имало директен достъп до персоналните данни на доста хора, което е наказуемо.

Безпрецедентно е писмото, с което от прокуратурата изпращат обособени фотоси и изречения по отношение на обвиняването към Иван Тодоров - притежател на " Тад груп ", упрекнат в кибертероризъм поради приключването на персоналните данни на над 5 млн. българи от Националната организация по приходите (НАП).
 100 000 лева гаранция за шефа на компанията, упрекнат за хакерската офанзива в Национална агенция за приходите
100 000 лева гаранция за шефа на компанията, упрекнат за хакерската офанзива в Национална агенция за приходите

По 20 000 лева са гаранциите за подчинените му

В писмото, с което прокуратурата изпраща до медиите не написа, че тези фотоси са да се осведоми обществеността, а да се обоснове теза, която съдът не одобри на първата инстанция. Това е опит за образуване на публично мнение, безапелационна е юрист Лулчева.

Иван Тодоров, както и съдът твърди че няма нищо общо с това закононарушение.

Има инструкция за използване на невиновност, съгласно която не се позволява разпространение на такива изказвания, напомни бранителят.

По делото няма данни Кристиян Бойков да е склоняван от който и да било, сподели юрист Ина Лулчева, която пази неговия началник Иван Тодоров. Това не касае обвиняването, че той персонално е направил това действие. Няма данни той да е склоняван от който и да е било за каквото и да е, напомни юристът.

Тези изрезки от реплики - не виждам къде има някаква имитация, в която Иван Тодоров да указва да копират данни, сподели Лулчева.

На въпроса имал ли е скришен чат Кристиян Бойков със уеб страницата " Бивол ", тя съобщи: " не мога да отговоря ".

Когато публицистите разискват репликите, могат да вършат догатки. Когато прокуратурата популяризира тези реплики, тя би трябвало да разполага с доказателства , сподели Лулчева.

Тя прикани да не одобряваме всичко, което споделя прокуратурата по това дело, само че изказванията й потвърждават неистинност.

Адвокат Лулчева с извънредно радостно въодушевление гледа на хакването на пръскачки.

Нейният клиент Иван Тодоров е обезпокоен от събитията. Не е отказал да спомага, само че е отказал да даде паролите. Паролите са генерирани по този начин, че са били известни единствено на служителя - всеки опит да се влезе без ключова дума е водил до смяна в информацията по този начин, че да не може да се работи с нея.

Запитана дал ли е Тодоров данни, юрист Лулчева съобщи: - " той е дал всички данни, с които е разполагал като поемно лице ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР