Ако продължават да сменят поголовно шефове на агенции, на АПИ,

...
Ако продължават да сменят поголовно шефове на агенции, на АПИ,
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Асен Василев не трябва да остава финансов министър, но решението е на Мария Габриел

„ Ако не престават да сменят поголовно шефове на организации, на АПИ, на АДФИ, аз мисля, че Асен Василев не може да остане министър. Но това е единствено мое мнение, Мария Габриел в случай че реши, че може да работи с нея да остане “. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред публицисти.

Той съобщи още, че за първи път схваща, че министрите са второстепенни. „ Това обилно предложение да се разделят регулаторите не е вярно, тъй като за седем години ще предопределяме и ще изключваме другите партии. Сега в регулаторите има хора от партии, които даже ги няма, от „ Атака “, от НФСБ. Ако се върнете обратно във времето, даже когато ГЕРБ имаше такива болшинства, с цел да назначава еднолично всеки регулатор, ние постоянно сме давали на всички партии, тъй като това са самостоятелни държавни регулатори. Ако е било толкоз значимо тези три години, за какво първо не сменихме регулаторите, а сменихме Конституцията “, съобщи Борисов добави, че щом за ПП-ДБ министрите нямат никакво значение, то ГЕРБ да вземат всички министерства, дават им външно министерство и да предложат регулаторите единствено с претенденти на ПП-ДБ.

„ Именно поради това да няма никакви шумове в системата ние с Движение за права и свободи не разясняваме, други хора приказват с тях. Но регулаторите би трябвало да се изберат със 160 гласа. Като виждам обаче алените рози, които ПП-ДБ дават на Българска социалистическа партия желая да ги предупредя – с комунистическата партия ГЕРБ-СДС няма да ръководи и няма да дели регулаторите. Ако те желаят да си дават от тяхната квода да си дават “, съобщи Борисов.

„ Мария Габриел еднолично ще приказва с преговорния екип може или не може да ръководи с тези министри. Аз не съм приказвал с нея, само че тя в случай че желае да държи корумпирани министри, както в спортното министерство задържаха хора за корупция, ние и до в този момент не знаем къде са отивали тези пари “, сподели още Борисов.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР