Ако продължават да се отпускат мерките, учениците и студентите започнат

...
Ако продължават да се отпускат мерките, учениците и студентите започнат
Коментари Харесай

Проф. Огнян Кунчев: През март отново ще има пик на заболеваемостта от COVID

" Ако не престават да се отпускат ограниченията, учениците и студентите стартират да вървят присъствено в образователните заведения, при започване на март още веднъж ще има пик на заболеваемостта ", това сподели в „ Твоят ден “ математикът проф. Огнян Кунчев.

Според него смъртността скача, тъй като хората са решили, че могат да имат повече контакти и доста хора са се заразили. " Смъртността от Омикрон е доста ниска - 0,06, само че като се постави на милиони и тя скача ", означи математикът.

Проф. Кунчев е уверен, че здравните управляващи би трябвало да са нащрек, а ограниченията да не престават да се съблюдават, с цел да не бъдем сюрпризирани неприятно.

За него оптимистичните отзиви, че " ще избутаме вируса до края на февруари и всичко ще се върне към естественото " нямат учредения. " Има материал вирусът да се развива още, би трябвало да се усилват ограниченията, не да се отпускат ", безапелационен е ученият.

Относно проблема за средствата за Българска академия на науките, проф. Кунчев съобщи, че разговорът с ръководещите върви и има индикации за увеличение на бюджета. Той е уверен, че има задоволително практични резултати от работата на учените това да се случи.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР