Ако продължаваме да живеем в миналия век, винаги ще сме

...
Ако продължаваме да живеем в миналия век, винаги ще сме
Коментари Харесай

Симеонов: Ако продължаваме да живеем в миналия век, винаги ще сме зависими от Изтока или Запада

Ако продължаваме да живеем в предишния век, постоянно ще сме подвластни от Изтока или Запада. Това разяснява пред Фокус Първан Симеонов, изпълнителният шеф на „ Галъп интернешънъл “.

Ако България напълно скоро не стартира да развива стопански модели, които да прибавят стойност, т.е., не се модернизира, България няма необикновен късмет, разяснява той.

Според него това държавно управление се пробва най-малко в тази посока да работи. „ Аз съм доста огромен песимист по отношение на триумфа му, тъй като в България, изключително когато си в съдружно ръководство, реформаторско изпитание мъчно можеш да приложиш някакво позападняване на страната. Трудно можеш да постигнеш, някаква по-ефективна и по-модерна стопанска система. Защото единият ти съдружен сътрудник от заран до вечер си приказва какъв брой страховито нещо е, че не даваме военна помощ на Украйна, а другият - от заран до вечер ще приказва противоположното и ще желае по-високи пенсии ", изясни Симеонов.

„ Ако България продължи да залага на стопански модел, в който харчи неефективно, огъва се пред всеки един митинг, непрекъснато залага на сфери с ниска добавена стойност, на сферата на услугите, предоверява се на туризма, България свръхуедрява земята си; в случай че България продължи да поддържа раздута администрация, в случай че продължи да живее в предишния век от позиция на потреблението на технологии – тази България ще бъде една периферна стопанска система ”, разяснява той.

„ Когато си периферна стопанска система, ти си първо подвластен от Изток или от Запад, не дай си Боже, както ние сме на кръстопът, непрекъснато се раздираме сред това кого харесваме повече и тази България малко по малко ще загнива, тъй като тя и демографски колабира, както е известно “, смята политологът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР