Ако продължаваме да изхвърляме боклуци навсякъде, където ни падне -

...
Ако продължаваме да изхвърляме боклуци навсякъде, където ни падне -
Коментари Харесай

Днес ще е малко по-чисто на плажа - жена напълни торба с фасове

Ако продължаваме да изхвърляме отпадъци на всички места, където ни падне - природата ще ни го върне.

Че природата ще ни го върне е уверена и Дани Йорданова, която за следващ път отдели време и почисти плажната линия на Централния плаж във Варна.

Фасове, фасове и още веднъж - фасове, с всеки минал ден стават от ден на ден, което е сериозен проблем, защото те доста замърсяват околната среда. Това е по този начин, тъй като цигарените филтри съдържат целулозен ацетат - тип пластмаса. Тя не е създадена от нефтопродукти, а от дървесина, само че все пак съставлява замърсител на околната среда, защото се разгражда за интервал от 3 месеца до 15 години съгласно външните условия.

Можем единствено да гадаем какво наслаждение доставя на пушачите да изхвърлят изпушените цигари, където им падне, само че те би трябвало да бъдат сигурни, че не постъпват добросъвестно.

" Айде и през днешния ден ще ви е малко по-чисто... Демотивиращо е... всеки ден... от ден на ден и повече... добре, че не си пия хапчетата и не се отхвърлям... ", написа Дани Йорданова в обществената мрежа Facebook и показа фотография, която демонстрира цялостна торба с фасове.

Междувременно в Царево пробват да преборят казуса със замърсяването с " плажен пепелник ", който чака туристите пушачи на плаж Силистар.



" Пуша, само че постоянно имам чашка, шишенце или нещо в което да си изгасям цигарите. Отделно една торбичка за отпадък, в която събираме всичко. Не ги разбирам хората, които по този начин си гасят и оставят фасовете в пясъка... ", написа в мненията под обявата Вяра Георгиева.

" На плажа на Аспарухово е още по-зле, постоянно намирам, капачки, бутилки, плувки и какво ли още не заедно с фасовете... После за какво вървим в други страни на плаж и море. Не сме научени да пазим, а тези които се опитваме да създадем нещо, с цел да ни е по-добре на всички сме малко на брой. ", гласи коментар на Татяна Петрова.

" Толкова ли е мъчно да се употребява чашка от кафе с малко водичка вътре и най-после да се хвърли... не знам, странни хора, и тия същите пищят че е мръсно... ", написа Красимира Демирева.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР