Ако продажбата на системите Пейтриът“ се превърне в средство за

...
Ако продажбата на системите Пейтриът“ се превърне в средство за
Коментари Харесай

Ердоган: Турция остава в НАТО, но никой няма да я притиска в ъгъла

Ако продажбата на системите „ Пейтриът “ се трансформира в средство за напън против Турция, тогава тя ще избере други системи, съобщи турският президент Реджеп Ердоган. Той обаче добави, че Анкара няма желание да напуща НАТО и да изоставя съдружниците си, написа Блиц.

От позиция на потребностите на въздушната защита на Турция няма разлика сред системите С-400 и „ Пейтриът “, уточни Реджеп Ердоган. Турският държавен глава още веднъж акцентира, че Турция е платила 1,350 милиарда $ за самолетите Ф-35, само че не ги е получила, а образованието на турските водачи е било спряно.

" Наскоро участвахме на ревю, в Русия. Обезпокоиха се за какво сме отишли там. Разбира се, че ще отидем. Къде какво има – ще потърсим, ще разгледаме, самолети, хеликоптери. Всичко това на следващия ден ще направи Турция още по-силна. Още един път желая да заявя, че никой няма право да притиска Турция в ъгъла, " безапелационен бе турският президент.

Реджеп Ердоган добави, че Турция към този момент задоволява към 70% от потребностите си с произведения от личната си военна промишленост.

На 7 август Анкара и Вашингтон реализираха кардинално съглашение за основаване на зона за сигурност на изток от р. Ефрат и взаимен координационен център. Въпреки това обаче съществуват разминавания в съответните визии на двете страни по въпроса.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР