Ако притежавате iPhone, вие имате достъп до скрит инструмент, който

...
Ако притежавате iPhone, вие имате достъп до скрит инструмент, който
Коментари Харесай

Собствениците на iPhone имат достъп до скрит инструмент, който може да им помогне да спят по-добре

Ако притежавате iPhone, вие имате достъп до прикрит инструмент, който може да ви помогне да спите по-добре. Проучвания са открили, че слушането на „ бял звук “ по време на сън може да помогне за свеждане до най-малко разстройствата. Белият звук се дефинира като примес от звукови талази, разпростряли се в необятен честотен диапазон.

Звуците могат да имат доста потребни резултати върху хората, в това число понижаване на рева при бебетата, възстановяване на работоспособността и евентуално подкрепяне на признаците на синдрома на недостиг на вниманието/хиперактивност (ADHD), съгласно The Sleep Foundation.

В едно изследване възрастните заспиват с 38% по-бързо, до момента в който слушат бял звук. Друго изследване открива, че слушането на бял звук посредством слушалки усъвършенства качеството на съня на сериозно заболели пациенти.

Резултатите са впечатляващи, само че ефикасните машини за бял звук могат да бъдат много скъпи заради огромното им търсене. Ако обаче имате iPhone, вие имате достъп до бял звук – изцяло гратис.

Как да получите достъп до тази функционалност?

За да изпробвате инструмента за бял звук на своя iPhone първо се уверете, че устройството ви работи с iOS 15 или по-нова версия. Също по този начин, устройството ви би трябвало да е най-малко iPhone 6S или по-нов.

Влезте в „ Настройки -> Улеснен достъп “ След това влезте в менюто „ Аудио и образни “. Потърсете функционалността „ Звуци на заден декор “ и я включете.

Оттук можете да избирате всред няколко разнообразни звука:

Балансиран звук Ярък шум Тъмен шум Океан Дъжд Поток

След като изберете най-успокояващия за вас тон, можете да регулирате силата му в менюто „ Звуци на заден декор “. Това ви разрешава да регулирате силата на звука на белия звук без значение от другите функционалности на смарт телефона ви. Има и варианти за включване на фонови звуци, до момента в който възпроизвеждате други мултимедийни файлове.

Друг съвет за по-добър сън

Фоновият звук не е единственият съвет за iPhone, който може да ви помогне да спите по-добре. Нощният режим е различен комфортен и известен инструмент, който работи посредством автоматизирано контролиране на яркостта на екрана на екрана ви.

По-конкретно, настройката превключва екрана ви от по-хладни към по-топли нюанси, а на сутринта връща естествените му нюанси. Можете да активирате тази функционалност, като отидете в „ Настройки > Екран и бляскавост > Night Shift “. През нощта ярките светлини могат да бъдат също толкоз нездравословни за вас, колкото и синята светлина, тъй като разсънват мозъка ни.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР