Ако присъствието на Калоян Методиев на тържество на БСП в

...
Ако присъствието на Калоян Методиев на тържество на БСП в
Коментари Харесай

Нинова за Калоян Методиев: Ще съм изненадана, ако празникът в Боровец е повод за раздяла с президентството

Ако наличието на Калоян Методиев на празненство на Българска социалистическа партия в Боровец е съображение за овакантяване на поста шеф на кабинета на президента - това не ме наскърбява.
Това съобщи пред Българска национална телевизия ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Не се меся в решенията на президента. Там, където позициите ни съответстват, сме говорили еднообразно. Когато сме имали разлики, съм ги изразявала обществено и изрично. Моето отношение постоянно е било кардинално и по този начин ще остане, безапелационна е Нинова.

Тя обаче призна, че въпреки да не се наскърбява, би се чувствала сюрпризирана, в случай че мотивът за раздялата на Калоян Методиев с поста му в президентството е тържеството за избирането й като водач на левицата.

Нинова разяснява и измененията в Изборния кодекс, върху които президентът съобщи, че постанова несъгласие.

Промените в Конституцията не могат да станат без решенията на Народно събрание. Според мен по-важно от това кой предлага промени в Конституцията е това какви промени. Ние ще подкрепим ветото на президента, тъй като кардинално сме на една и съща позиция. изясни Нинова.

Тя разяснява и първите в историята на левицата директни избори за водач на партията, които завоюва с безапелационно болшинство.

За тези 4 години аз сътворих условия партийните членове да се произнесат. Чрез измененията в устава създадохме условия гласовете на членовете ни да се чуят, а освен на партийния хайлайф, безапелационна е Нинова.

Тя посочи главните преимущества на директния избор, като направи паралел с визията на левицата за ръководство:

- завършек на задкулисието - транспарантна политика
- хората да взимат присъединяване в решенията, които касаят персоналния им живот
- морал в политиката - да не лъжеш преди и след избори
- опция - ние сме първите, които за тези 4 години изготвихме различен проект за ръководство " Визия за България "

Нинова разяснява и оспорването на резултатите от директния избор от част от представителите на партийния хайлайф на партията.

" Тези приятели, явно огорчени от резултата, сега атакуват партията. Най-странно ми е за Сергей Станишев, тъй като директният водач е одобрен като либерален принцип в ПЕС. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР