Ако природният газ у нас продължава да поевтинява, няма да

...
Ако природният газ у нас продължава да поевтинява, няма да
Коментари Харесай

Цената на парното може и да не се вдигне

Ако природният газ у нас продължава да поевтинява, няма да се стигне до нарастване на цената на топлинната сила за потребителите на централно топлоснабдяване.

Това отговори ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) Иван Иванов на журналистически въпрос след края на кръглата маса на тематика " Зеленият преход – вложения в технологии и мрежови услуги ", която се организира в хотел " Интерконтинентал " в София.  Все още обаче е рано да се даде ясна прогноза дали ще се стигне до смяна на цената на топлинната сила, стана ясно от думите му.

Иванов уточни, че в случай че не се случи нещо изключително, синьото гориво през ноември може да коства и под 233 лв. за мегаватчас, каквато е цената за този месец. 

 istock istock
Цената на азерския газ е обвързана с тази на петрола, само че в границите на последните 6 месеца, разясни ръководителят на КЕВР. Това значи, че съмнения на петролните цени в границите на няколко дни няма да окажат въздействие на цената на азерския газ. " Аз самият следих, че цената на нидерландската борса TTF се усили през вчерашния ден от обяд, само че не в прекомерно огромни размери ", съобщи Иванов.

В момента България получава цялостното количество азерски газ по цени, които са контрактувани от 2013 година и са на годишна база 1 милиарда куб. метра, уточни ръководителят на КЕВР.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР