Ако природата е благосклонна, през пролетта може да има много

...
Ако природата е благосклонна, през пролетта може да има много
Коментари Харесай

Кметът на Перник: Възможно е да отменим водния режим през лятото

Ако природата е благосклонна, напролет може да има доста лек нощен воден режим. В началото на лятото може да се приказва за анулация на режима. Това разгласи пред bTVкметът на Перник Станислав Владимиров.

Водопроводът, който трябваше да зареди Перник с вода от язовир „ Белмекен “ към момента не е подготвен, само че кметът увери, че другата седмица ще се вършат тествания по трасето.

„ Това значи, че ще спрем водоподаването от „ Студена “ и ще му дадем опция да се цялостни с по-бързи темпове. Има рекорден приток в „ Студена “ за последните дни - 3500 л в с. през вчерашния ден, през днешния ден към 3000 л в с. Има прогнози и за значителни превалявания “, сподели Владимиров.

Припомняме, че миньорският град е на воден режим от ноември 2019 година, откакто бент. „ Студена “ пресъхна. Столична община се съгласи да се направи 13-километров водопровод от язовир „ Белмекен “, през „ Бели Искър “ и водопреносната мрежа на столицата, което да доставя краткотрайно Перник с питейна вода. В началото на построяването на тръбопровода се чуха обещания за висока скорост и къси периоди, само че те се забавиха поради поръчка на тръби от чужбина.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР