Ако приложим методиката за енергийна бедност, то близо 2,8 милиона

...
Ако приложим методиката за енергийна бедност, то близо 2,8 милиона
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Енергийно бедни са 40 процента от българите

Ако използван методиката за енергийна беднотия, то близо 2,8 милиона българи или 40 % от популацията, ще бъдат енергийно небогати и те действително са енергийно небогати.
Още по темата
Това сподели президентът на КНСБ Пламен Димитров на полемиката " Да понижим сметките - енергийната беднотия и цените ", проведена от евродепутата Сергей Станишев и делегацията на българските социалисти в Екологичен потенциал.

По думите му ресурсът е извънредно непълен, макар че беше увеличаван на три пъти и то единствено за тези към 300 000 най-бедни българи. Освен това 90 на 100 от тези помощи за отопление отиват за дърва, означи той.

Системата за обществена поддръжка на страната сега е несъответстваща, посочи Димитров.

Тези хора не употребяват въглища, тъй като по наредбата помощите към този момент не обгръщат въглищата. Димитров счита, че българските въглища може да бъдат включени, тъй като са три пъти по-калорични от дървата. Президентът на КНСБ уточни, че 1,5 млн. българи се топлят на твърдо гориво.

Според Пламен Димитров пазарът е " сгрешен " от момента, в който Европейската комисия стартира да генерира цени на излъчванията. Ако България премине към ВЕИ-та, страната ни отново ще бъде подвластна - този път от вноса на панелите от Китай, смята президентът на КНСБ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР