Ако приемем метафората, че промяната е растение, което сме посадили

...
Ако приемем метафората, че промяната е растение, което сме посадили
Коментари Харесай

ПРОМЯНАТА вехне, като неполивано цвете!

Ако приемем метафората, че смяната е растение, което сме посадили и чакаме да даде плодове, то знаем, че то има потребност от ежедневни грижи, светлина и поливане. Иначе и най-красивото цвете, в случай че единствено стоим и му се радваме без да се грижим за него ще повехне и почине.
Светлината за смяната е прозрачността, публичността и гражданският надзор. А грижите са разнородни – бързи и смислени законодателни промени и промени. Като канонада би трябвало да са, всеки ден да чуваме за нови и нови промени на законодателството, които да запушват дупките и опцията за изпиране на корумпираните, да сменят модела КОЙ с настояща, ефикасна и самостоятелна държавна администрация и управляващи. Ежедневни смени на корумпета, подвластни търтеи и калинки от котерията на Борисов и Пеевски.

Това пречистване на „ къщата ” е наложително хигиенично изискване, с цел да поникне смяната. С фрагментите на ГЕРБ и Движение за права и свободи това няма по какъв начин се случи. Ще имитират активност, само че ще саботират всеки опит за действителна смяна, откриване и спиране на корупционните схеми на мафията. А те са на всички места, във всички министерства, управляващи и ведомства и на всички равнища. Няма по какъв начин да се борим с корупцията без да почистим корумпираните и техните помагачи, укриватели и марионетки.
Новите ръководещи са повече от месец на власт. Достатъчно време, с цел да се ориентират в министерствата и към този момент би трябвало всекидневно да вадят данните и схемите за корупция – съответни далавери, съответни имена и схеми, контракти и планове. Както бе при започване на първият длъжностен кабинет, въпреки и за малко. Това е най-силният отговор против всички обвинявания към тях. Не го виждаме в този момент. Защо?

Новото държавно управление разреши и да бъде вкарано в режим на „ гасене на пожари ” с Македония, имунизациите, заленият документ и тн, което са теми–капани. Каквото и да създадат разделянето измежду обществото е толкоз огромно по тези тематики, че те ще търпят съществени вреди. Дъртите ченгета от задкулисието и мафията доста ловко постановат и ‘помпат’ тези тематики. Kiril Petkov бързо би трябвало да се върне на „ собствен терен ”. Разбира се, че и Македония, и имунизациите са значими, само че би трябвало да си спомним кои са ни целите. По значими ли са от битката с корупцията? По значими ли са от промяната на Гешев? По значими ли са от правосъдната промяна? Не са. А това бе изместено и остана на назад във времето. Именно такава е и задачата на статуквото. Нека дейностите си вървят по всички задания и проблеми, само че би трябвало да върнем фокуса върху най-важните. Това държавно управление не пристигна на власт със поръчката и задачата да наложи или анулира залените документи. Или да вкара, или не Македония в Европейски Съюз.

Македонското държавно управление пристигна на власт с тази цел. Българското държавно управление завоюва изборите, с цел да се пребори с корупцията и да извърши същинска правосъдна промяна. А паралелно с това дано се движат и се работи по всичко останало. Успоредно, а не за сметка на най-важното. Така мафията, която към момента стои окопана във всички управляващи и владее огромна част от медиите измества фокуса и се пробва да удави новото ръководство в блатото на проблеми, които самите те са основали и завещали.

За да се излезе от това тресавище е нужна самодейност, храброст за налагане на дневен ред и дейности. Да почнат да си „ поливат ” смяната. Еманципиране от Радев и конфигурираните от него хора във властта, връщане на предпочитаните цели и водачество с дейни дейности по главните задания – промяната на Гешев и Висш съдебен съвет, правосъдна промяна, промяната на Цацаров промяна на КПКОНПИ, битка с корупцията, промяната на ИВСС, Съвет за електронни медии, Кошлуков и тн. Реакцията по импортираното до Министерски съвет искане на БОЕЦ за отзоваването на Пламен Георгиев от Валенсия бе подобен ход, почналите инспекции по сигналите на БОЕЦ до Министерство на вътрешните работи и Министерството на правораздаването против Борисов за пачките и кюлчетата и против Гешев за ЖосиГейт също. Положителната социална реакция е доказателство, че това е правилния път.

Вчера БОЕЦ разкрихме, че в края на ноември, до момента в който Кирил Петков водеше договаряния за постоянен кабинет след последните избори, Национална агенция за приходите са изпрали за следващ път Пеевски. И то на фона на оповестените от нас документи за 32 000 000 лв. раздадени бонуси в Национална агенция за приходите. Това е, като сярна киселина за „ смяната ”. Няма по какъв начин да приемем това и неотложно поискахме оставката на Спецов (изпълнителен шеф на НАП) Няма по какъв начин след подадените от БОЕЦ сигнали, след глобите по закона „ Магнитски ” и след разкртитията на BIRD.BG по „ Пандора ” за недекларираните офшорки и дялове на Пеевски той още веднъж да е чист, като сълза! И ето в този момент следващият тест за новото държавно управление. Или ще се снишат, разчитайки, че бурята ще отмине (ако се опитат очевидно не познават БОЕЦ), която ще завлече и тях и ще убие смяната, или ще реагират и покажат, че Пеевски не е към този момент недостижим. Това е най-важният тест – до момента в който има недосегаеми смяна не може да има. Да забележим и по какъв начин ще завършат проверките по сигнала на БОЕЦ за Къщата в Барселона. Следващия тест. Всъщност, българското общество е толкоз лъгано и мамено през годините, че с право от дълго време не има вяра към този момент на обещания и приказки, а чака дейности и по тях и резултатите от тях преценя.

БОЕЦ не сме обвързани с нито една политическа партия и поддръжка даваме единствено за съответни цели, които считаме за общи. Като най-старата и дейна антикорупционна гражданска организация в България за нас е значимо тъкмо тази борба, борбата за правдивост и против корупцията да продължи и да бъде извоювана. Нужна е гражданска интензивност, надзор и напън – един нов модел на гражданско общество, който БОЕЦ постановяваме. Нужни са и дейности на институциите. Ние нашата отговорност я носим и не сме спирали с дейностите си. Да забележим на какво и до къде са подготвени да стигнат новите ръководещи. Заявките и приказките чухме, да забележим дейностите. Първо би трябвало да устоят теста „ Пеевски ” с оставката на Спецов и пускане на действителни и справедливи проверки и инспекции в Национална агенция за приходите. Там Гешев не може да им пречи. А по-късно ще отпушим и правосъдната система, като отстраним и Гешев, който блокира и до в този момент всеки опит за битка с корупцията и откриване на незаконните схеми на мафията.
Да забележим.
Битката продължава!
#ОставкаСпецов
#БОЕЦ

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР