Ако приемем, че депутатите са представителна извадка на целия народ

...
Ако приемем, че депутатите са представителна извадка на целия народ
Коментари Харесай

Хампарцумян: Ако народът е наред и парламентът ще си свърши работата

" Ако приемем, че депутатите са представителна извадка на целия народ – в случай че народът е наред, и Народното събрание ще свърши работа както би трябвало. Въпросът е да се огледа малко отвън краткосрочните, популистични цели и да се направи един уравновесен бюджет с сдържан недостиг. Защото да мислим, че е вероятен остатък или нулев недостиг да се реализира за една година – явно не може. Но задачата ни в действителност би трябвало да бъде недостиг под 3%. “

Това сподели за Euronews Bulgaria банкерът и финансов специалист Левон Хампарцумян. Той разяснява оферти от служебното държавно управление проектобюджет с 6.4% недостиг.

За да се реализира тази цел, съгласно него на първо място би трябвало да се усили успеваемостта на българската стопанска система.

Примерно, оборотът на парите в стопанската система е доста невисок, а за това никой не приказва. Всички тези бюрократични пречки, сложни процедури за публични поръчки – това забавя оборота на парите в стопанската система и де факто ни прави още по-бедни.

По думите му, сегашният проектобюджет е една индикация какво би се случило, в случай че всичко, което би трябвало да се похарчи, се похарчи тази година.

" По-хубаво е да има постоянно държавно управление и да има бюджет. Защото това е и разделянето на управляващите – държавното управление предлага нещо, само че ние сме парламентарна република и Народното събрание има господство. Той гласоподава този бюджет, и по-късно постоянното държавно управление, което го е предложило, би трябвало да го извърши този бюджет “, изясни Хампарцумян.

" Разбира се, служебното също може да свърши тази работа, само че крайното решение ще бъде постоянно в Народното събрание. И там би трябвало разсъдъкът да надделее над популистичните стремежи “, счита той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР