Ако приемането на България в Шенген е само по въздух

...
Ако приемането на България в Шенген е само по въздух
Коментари Харесай

Нинова за Шенген: Не е приемливо да ни приемат само по въздух, защото е унизително

Ако приемането на България в Шенген е единствено по въздух и за сметка на това да одобряваме квота бежанци от европейските страни, то по-добре държавното управление да не се съгласява, сподели ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред публицисти в Банско.

Ако е поради това, че ни одобряват, тъй като сме си изпълнили изискванията – бихме приветствали това, тъй като то е положително за България, добави още Нинова.

Тя още веднъж повтори, че социалистите изрично желаят да влезем в Шентен и считат, че България към този момент от дълго време е изпълнила изискванията, които се изискват за това. „ Не е задоволително да ни одобряват единствено по въздух, тъй като това е унизително за България, към нито една друга страна не е поставяно такова изискване - единствено по въздух, без да е несъмнено какво ще стане със сухопътните граници. “ сподели още водачът на Българска социалистическа партия. За българската стопанска система и българските жители е по-голям сухопътният Шенген, тъй като единствено транспортният отрасъл губи по 100 милиона на година, а като цяло стопанската система губи един милиард от това, че не сме в Шенген, добави Корнелия Нинова.

Вчера стана известно, че държавното управление на Нидерландия предлага влизането на България в Шенгенското пространство без условия. Предстои решение на Народното събрание в Хага. Австрия обаче към момента не е съгласна страната ни да стане член на европейското безвизово пространство напълно, а предлага това да стане единствено по въздух.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР