Ако президентът Румен Радев връчи втория мандат на ГЕРБ, те

...
Ако президентът Румен Радев връчи втория мандат на ГЕРБ, те
Коментари Харесай

ГЕРБ бързо ще върнат мандата. Дончев: Има потенциал за безпринципна коалиция -

Ако президентът Румен Радев връчи втория мандат на ГЕРБ, те ще го върнат допустимо най-бързо, стана ясно от консултацията на президента с втората по величина политическа мощ в Народното събрание ГЕРБ-СДС.

Президентът Румен Радев съобщи, че консултациите с политическите партии идват в провокационен за България миг: " Наред с икономическата, обществената, здравната и бежанската рецесия, през днешния ден сме изправени и пред политическа рецесия. Българските жители изпитват основателни паники от растящите цени, продължаващата война и неизвестността, подбудена от рецесията, която не може да бъде решена от единствено една партия ", сподели той.

Според него бъдещето на жителите зависи от напъните на политиците и институциите, освен в народен, само че и в интернационален проект.

" България чака по-голяма поддръжка от съюзите, в които членува. Очакваме да работим още по-ефективно и да използваме всяка опция да отстояваме националния интерес, да не позволяваме страната ни да остава в периферията на Европа, а това изисква единна, амбициозна и поредна външна политика ", съобщи Румен Радев.

Той е на мнение, че доста от очакванията на българите, свързани с участието в Европейски Съюз, са останали несбъднати: върховенството на правото, обществената правдивост, битката с бедността, здравната сигурност и демографската рецесия. Радев съобщи, че точно от тази дълбока рецесия се е родил стремежът за смяна.

Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова съобщи, че партията им се води от разбирането, че политическите партии носят голяма отговрност по време на рецесия.

" Тук сме да заявим нашите цели през идващите няколко седмици. Ако бъде връчен мандат на парламентарната група на ГЕРБ, ние ще върнем мандата допустимо най-бързо, тъй че да почнат съвещания по връчването на мандат на трета политическа мощ по ваш избор ", съобщи водачът на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова. 

" Потенциал за кардинална коалиция няма. За безпринципна преполагам има ", съобщи депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР