Ако президентът Румен Радев не е съгласен, БСП няма да

...
Ако президентът Румен Радев не е съгласен, БСП няма да
Коментари Харесай

Нинова: Ако президентът не е съгласен, БСП няма да предлага служебния кабинет за редовен

Ако президентът Румен Радев не е склонен, Българска социалистическа партия няма да предложи служебния кабинет за постоянен, разгласи Корнелия Нинова пред bTV.

„ Поставихме този въпрос, президентът и двата пъти сподели, че и той не може да бъде оставен в завещание за партии “, добави Нинова.
 Българска социалистическа партия стартират диалози за образуване на държавно управление Българска социалистическа партия стартират диалози за образуване на държавно управление
Българска социалистическа партия започва договарянията си с така наречен партии на митинга за съставяне на държавно управление с третия мандат. Той бе връчен на Корнелия Нинова...

„ Изпълнението на този проект зависи от две неща – от волята на президента и от единодушието на другите три партии, от които ще търсим болшинство. Ние питахме президента, водихме диалози – по този начин разбираме политиката. Отива се при президента намерено и приказваме, а не каним министри зад тила му в офисите си “, сподели Нинова.

На въпрос дали бавенето на връщането на третия мандат е било поискано от президентството, с цел да бъде гласувана актуализацията на бюджета, Нинова отговори, че няма такова нещо. „ Борисов цели да няма средства за пенсии, за работещите, да има обществено напрежение. Да няма средства за лечебните заведения, да има здравна рецесия, мигрантска рецесия и когато се случи колапса в страната да каже „ Нали видяхте “, счита Нинова.

Според Нинова ще носят депутатите в Народното събрание, които ще го гласоподават. Нинова не сподели име за възможен министър председател в кабинет с техния мандат, тъй като желаят първо да знаят дали ще имат болшинство за гласуването му. Тя прикани „ Демократична България “ и „ ИТН “ обществено да заявят, че няма да ги поддържат, а „ не в изявленията и не в коридорите на Народното събрание “.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР