Ако президентът Румен Радев даде третия мандат на ДБ, още

...
Ако президентът Румен Радев даде третия мандат на ДБ, още
Коментари Харесай

Борисов от Ямбол: Ако президентът даде мандата на ДБ, още има шанс за кабинет

Ако президентът Румен Радев даде третия мандат на Демократична България, още има късмет за съставяне на кабинет. Това съобщи от Ямбол, където е на среща с кмета на града за миграционния напън по границата, водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ Винаги съм бил справедлив човек. Не мога да не доклада, че последния месец се работи вярно. Вежди Рашидов се срещна с Ердоган, президентът Радев също и тематиката за миграцията бе сложена. Не мога и да не кажа, че Бойко Рашков бе излъчен от Радев и тази виновност би трябвало да се поеме “, сподели още той.

„ В случая съм оптимист. Преди две години имахме 0 миграционен напън. Дължеше се на професионализма на българските граничари, персоналната ангажираност на президента Ердоган и на Урсула фон дер Лайен. Трябва да се оправим с този проблем “, сподели още той.



„ Тази седмица Народното събрание одобри 5 закона и две решения. От тези 7 законодателни акта, 5 са импортирани от ГЕРБ. Тези решения са доста значими. Ние задължихме Министерски съвет да промени Плана за възобновяване и резистентност и да подсигурява бъдещето на ТЕЦ-овете в този регион “, това разгласи депутатът от ГЕРБ и някогашен министър на енергетиката Делян Добрев.

„ Законопроект за горивата. Преди 3-4 месеца горивата по бензиностанциите бяха 3,50 лева, в този момент са 2,50 лева Приехме закон за изземване на свръхпечалбите на „ Лукойл “, с което ние ще вземем 70% от разликата, която им дава дерогацията. 70% от тази разлика ще влизат в държавен фонд и ще бъдат връщани на хората. Това са 2 милиарда, разграничено на 2 млн. водача. Всеки водач ще получи ваучер от 1000 лева “, сподели още Добрев.

„ Приехме закон, по който назначаваме главен шеф на рафинерията „ Лукойл “, в случай че руснаците решат да ни саботират. Този закон е, с цел да не може никой да ни извива ръцете и да ни изнудва “, изясни някогашният министър на енергетиката.

Очаквайте детайлности!

Източник: 24 часа
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР