Ако президентът реши да даде третия мандат на БСП, ще

...
Ако президентът реши да даде третия мандат на БСП, ще
Коментари Харесай

БСП ще направи всичко възможно за съставянето на кабинет

Ако президентът реши да даде третия мандат на Българска социалистическа партия, ще създадем всичко допустимо да проведем диалози за сформиране на кабинет, съобщи вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността в оставка и водач на левицата Корнелия Нинова в тв изявление. Причината за това е да продължим положителното, което започнахме в това държавно управление, и да довършим това, което не можахме, посочи тя.

" С самообладание, разсъдък и причини ще се опитаме да потушим напрежението сред Политическа партия и Има Такъв Народ и ще ги върнем на масата на договарянията. През цялото време на битие на обединението го правихме. Винаги сме се опитвали да бъдем мост и ненапълно успявахме. През целия този интервал сме били в положителни връзки и с едните, и с другите, разговаряли сме, помагали сме ", разяснява Нинова.

" При предходните договаряния за държавно управление имаше условия - с този " да ", с този " не ", само че не се прави по този начин. Това, върху което би трябвало да седнем да приказваме, в случай че мандатът бъде връчен на нас, е програмата, която направихме трите партии до момента. Тя е доста добра и стопански, и обществено, и финансово, и в опазването на здравето, и правосъдната промяна ", напомни Нинова. Според нея кандидатурата за министър председател е общо решение и ще се разисква, когато бъде връчен третият мандат. Нинова счита, че той би трябвало да е от първата по величина политическа мощ.

" Още преди месеци обявихме, че първоначално една от грешките ни беше съдружното съглашение. Втората е нарушената връзка. Затова, в случай че се сформира кабинет в този момент, предвиждаме да има секретариат, решенията да се взимат и афишират едвам след разискване и единодушие сред сътрудниците, а не от медиите да научаваме нещо. Коалицията не беше неприятна, свършихме добра работа и имаме капацитет да продължим ", безапелационна е Нинова. Тя добави, че Народно събрание на Българска социалистическа партия е дал висока оценка на министрите от партията и е препотвърдил присъединяване им, в случай че се стигне до нов кабинет.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР