Ако президентът Радев прецени да връчи мандата на БСП, ние

...
Ако президентът Радев прецени да връчи мандата на БСП, ние
Коментари Харесай

Ирена Анастасова: Ще разговаряме с ПП, ДБ и ИТН, тъй като с тях, макар някои допуснати грешки, направихме добри неща


" Ако президентът Радев реши да връчи мандата на Българска социалистическа партия, ние сме подготвени да го приемем. И в предходните договаряния, когато имахме връчен трети мандат през 2020 година, подходихме доста отговорно и диалогично, с диалог за политики. " Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия и секретар на ПГ " Българска социалистическа партия за България " Ирена Анастасова в предаването " На фокус " по Nova News.

" Продължаваме промяната ", " Демократична България " и " ИТН " - с тях ще седнем на масата за договаряния, защото с тези политически партии, въпреки някои позволени неточности, липса на добра съгласуваност и връзка, ние направихме положителни неща и преведохме страната през съществени рецесии. А това, което ни чака е не по-малко съществено ", сподели още по тематиката Анастасова.

" България би трябвало да води диалози с всички снабдители, тъй че да има обезпечени първични материали и те да се внасят в страната на допустимо най-ниска цена. Така че ние не изключваме " Газпром ". Надявам се в диалозите нашите сътрудници да схванат, че в тази ситуация са по-важни ползите на България и ние да имаме обезпечени регулярни доставки на допустимо най-ниски цени, без значение дали те идват от " Газпром ", или от някъде другаде ", безапелационна бе тя.

Ирена Анастасова посочи, че Българска социалистическа партия продължава да смята, че не се прави по този начин във връзка с изгонените съветски дипломати. " Ако е имало съмнения, че някой е работил против националната сигурност на България и той не е посланик, то той е трябвало да бъде предаден на съответните органи в България. Тъй като това не се случва, а има доста не дипломати измежду изгонените 70 индивида, този ход буди обосновано подозрение ", означи тя.

Заместник-председателят на Българска социалистическа партия акцентира: " Оттук нататък ще сме безапелационни - да, когато някой си разрешава с дейностите си да заплаши националната сигурност и националния суверенитет на страната ни, в случай че той е посланик, да бъде отзоваван, само че в случай че не е, да отиде при съответните органи в България. "

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР