Ако президентът Путин посети една от над 130-те страни, които

...
Ако президентът Путин посети една от над 130-те страни, които
Коментари Харесай

Борел: Ако Путин посети една от страните, подписали споразумението на МНС, той ще бъде арестуван

" Ако президентът Путин посети една от над 130-те страни, които са подписали това интернационално съглашение (на Международния углавен съд, бел. ред.), то той ще бъде задържан във всяка една от тях. "

Това съобщи висшият представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел.

" И това би трябвало да се вземе поради доста съществено, тъй като можем да преговаряме за каквото и да било, само че това решение на съда остава годно и е тук. Тоест, президентът Путин ще бъде задържан, в случай че посети повече от 130 страни ", добави Борел.

Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност разяснява и бъдещите доставки на оръжия за Украйна:

" Следобед ще имаме разширена среща с министрите на защитата. Надявам се те дружно да приключат съглашението за доставка на боеприпаси за Украйна за към 2 милиарда евро, тъй че украинците да могат да продължат да се пазят. Надявам се всички министри да проведат финални полемики и да се договорят за това доста значимо решение този следобяд. Иначе, ще имаме проблеми да продължим снабдяването на Украйна с оръжия. "
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР