Ако президентът направи партия, ще има взрив в отношенията с

...
Ако президентът направи партия, ще има взрив в отношенията с
Коментари Харесай

Димитър Ганев обясни какво ще се случи с БСП ако Румен Радев направи партия

Ако президентът направи партия, ще има гърмеж в връзките с Българска социалистическа партия. Тази партия не прости и това се е потвърдило с годините. Това сподели за предаването "Офанзива с Любо Огнянов " по Канал 3 политологът от ТРЕНД Димитър Ганев. От друга страна, президентът не знае в какво положение ще е Българска социалистическа партия следващата година, какава ще бъде политическата система.

Той изясни, че Движение за права и свободи ясно са се разграничили от президента, което е проблем по-скоро за Румен Радев на идващите президентски избори.

Ганев счита, че влизаме в гореща политическа зима. Правят се прекомерно безапелационни прогнози в доста ранен стадий. Електоралните данни в този момент са просто моментна фотография. Но е ясно, че хората не възприемат Българска социалистическа партия като опция, а се насочват към други, сподели Димитър Ганев.

Според него възходът на Слави Трифонов се дължи на предходна известност и медийно наличие. Също по този начин, той е нов състезател за политиката и доста хора са склонни да му дадат късмет. "Трифонов бяга от стратегия и твърда позиция, с цел да остави всички порти за себе си отворени. "

Моментните данни предвещават тежки договаряния, тъй като ще са нужни най-малко 3 партии за сформиране на държавно управление в новия парламент. Според политолога "експертен кабинет " е просто политически брандинг, тъй като в случай че се сформира подобен, той ще е просто коалиция.

Димитър Ганев беше безапелационен, че Румен Радев е трансформирал президентската институция в самобитен полюс в политическата система. В тази настройка президент и държавно управление няма да подобрят своите връзки, счита той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР