Ако президентът Георге Иванов не подпише договора за името с

...
Ако президентът Георге Иванов не подпише договора за името с
Коментари Харесай

Македонският премиер готов да задейства импийчмънт за президента

Ако президентът Георге Иванов не подпише контракта за името с Гърция, откакто жителите гласоподават за него на референдум, парламентарното болшинство ще изиска импийчмънт на президента, съобщи министър председателят Зоран Заев, представен от в. "Вечер ".

Заев сподели в предаване на телевизия Канал 5, че ще направи всичко допустимо, с цел да предотврати вероятно блокиране на контракта от страна на Иванов. "Свърши времето на неистини, на персонални и политически сметки. Македония би трябвало да излезе напред и към този момент има късмет посредством своите жители да реши какво бъдеще желае. Гражданите ще решат по този въпрос ", съобщи Заев, представен от "Вечер ".

Георге Иванов прикани Зоран Заев незабавно да задейства процедурата за импийчмънт, като акцентира, че неговата позиция във връзка с контракта за името с Гърция е дефинитивна и остава непроменена, съобщи организация МИА.

"Призовавам Заев със същото болшинство от две трети, което е належащо за смяна на конституцията на Република Македония, незабавно да стартира процедура за определяне на отговорност на президента на републиката, т.е. импийчмънт ", се споделя в документално известие за медиите на президента Иванов.

Част от нещата, които Заев одобри в контракта с Гърция, дори не са били поискани, твърди някогашният министър председател Никола Груевски във Facebook. В поста, представен от в. "Слободен щемпел ", Груевски показва, че неговата партия ВМРО-ДПМНЕ е водела договарянията за името с Гърция, строго придържайки се към резолюцията на Организация на обединените нации, и не е трансформирала името и идентичността цели 11 години, а Заев е приел име "за обща приложимост " и ремонти в конституцията, които в никакъв случай не са били предмет на договарянията преди този момент, споделя Груевски и дефинира контракта като "национална злополука ". Коментирайки член в контракта, в който се показва особеното пояснение на термините "Македония " и "македонски " в двете страни, Груевски показва, че татко му, който е роден на 15 километра от днешната граница на гръцка територия, би трябвало да бъде част от гръцката история и еднаквост, до момента в който той самият, роден от тази страна на границата, няма такова право. "Кой е този академик, който трансформира административната граница в историческа граница и граница на идентичността ", пита някогашният министър председател.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР