Ако президентът е решил да води политическа война с партия

...
Ако президентът е решил да води политическа война с партия
Коментари Харесай

Горанов за Румен Радев: Негово право е да води политическа война с ГЕРБ

Ако президентът е решил да води политическа война с партия ГЕРБ, това е негово право, различен е въпросът какъв дял би имал от това. Това разкри пред медиите във Варна министърът на финансите Владислав Горанов в отговор на днешното изявление на президента Румен Радев във връзка с публичната поръчка на Агенция "Митници ", извоювана от компания, обвързвана с Димитър Желязков.

Владислав Горанов напомни обстоятелствата към публичната поръчка, оповестена от Митница - Бургас през март 2016 година, завършила през февруари 2017 година.

"Цитираната в последно време компания печели три от обособените позиции, свързани с защита на две почивни бази и едно митническо бюро в Ямбол на обща стойност 2 520 лв. за две години за защита с механически прийом. В случая изобщо не намирам претекстовете за толкоз остра реакция от страна на президента ", съобщи Владислав Горанов.

Той означи, че без значение че неговата политическа позиция, йерархично е много по-надолу от тази на президента, само че е задължен да отбрани сътрудниците си от Министерството на финансите.

"През последните над 25 години в Министерството на финансите са назначавани и са работили единствено специалисти. Ако позицията на президента е да нападна политически ГЕРБ, това е негово право на политик и държавен глава, макар че общото схващане е, че и симпатизантите, и служителите на ГЕРБ са също жители на България, които почитат и почитат българския президент. Ако той е решил да води политическа война с партия ГЕРБ, е негово право, различен е въпросът какъв дял би донесъл това ", разяснява финансовият министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР