Ако президентът днес подпише указа за съставяне на правителство, ще

...
Ако президентът днес подпише указа за съставяне на правителство, ще
Коментари Харесай

Росен Желязков: Ако днес имаме указ за съставяне на правителство, още утре парламентът ще заседава извънредно

„ Ако президентът през днешния ден подпише указа за сформиране на държавно управление, ще свикам още на следващия ден изключително съвещание на Народното събрание “, съобщи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков. Преди това номинираният за министър председател от парламентарната група на " Продължаваме Промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) Николай Денков върна на президента изпълнен втория изследователски мандат

" Чакаме декрет ", уточни Желязков.

По-рано през днешния ден акад. Николай Денков съобщи, че чака през днешния ден или най-късно на следващия ден сутринта той да бъде публикуван.

По най-бързия метод ще издам декрет, с цел да внеса вашето предложение в Народното събрание, уточни президентът

„ Процедурата е позната – показва се претендентът за министър-председател, а той показва претендентите за министри и структурата на кабинета “, сподели Желязков.

По думите му кандидат-премиерът може да направи политическо послание и декларация или да показа целите на ръководството, след което има опция за спор и се организират гласуванията – за министър-председател, за конструкция на кабинет и за персоналния състав, посочи още той.

На въпрос дали е оптимист, че постоянният кабинет ще бъде подсилен в пленарната зала, ръководителят на Народното събрание съобщи, че има декларирано политическо болшинство.

Около него се чуваха възгласи като „ предатели “ и „ антихристи “

“От много време чакаме постоянно държавно управление, тъй че е обосновано свикването на изключително съвещание “, разяснява в коридорите на Народното събрание заместник-председателят на Народното събрание Никола Минчев.  

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР