Ако през предстоящата учебна година дете бъде поставено под карантина

...
Ако през предстоящата учебна година дете бъде поставено под карантина
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: Проблем е да осигурим на всички желаещи тестване

Ако през идната образователна година дете бъде сложено под карантина като контактно на инфектиран с ковид съученик, членовете на фамилията му няма да подлежат на изолираност. Това изясни в утринния блок на Би Ти Ви основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев. Той добави и че при подозрения за болест при дете то се тества за сметка на страната.

" Нямаме случай на човек, отказал проучване при подозрение за ковид. Напротив, казусът е да осигурим на всички искащи тестване ", сподели още Кунчев. Той още веднъж уточни, че затваряне на цели градове с КПП-та и блокиране на страната като през изключителното състояние не се планува, тъй като " доста пречат на живота, на стопанската система и действителният резултат от тях не е чак толкоз огромен ".

До края на седмицата националният действен щаб ще предложи прагове, при които да се постановат ограничавания, в това число затваряне на учебни заведения, сподели още Кунчев, само че даде да се разбере, че в бързоразвиващата се епидемиологична конюнктура фиксирането върху съответни цифри не е добър метод. По думите му по-добрият вид е решенията да се взимат от регионалните щабове за битка с ковид.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР