Ако през 2017-18 година е било трудно изграждането на АЕЦ

...
Ако през 2017-18 година е било трудно изграждането на АЕЦ
Коментари Харесай

Рибарски, ПП-ДБ: Строителството на АЕЦ Белене сега е невъзможно, най-рано в 2035-а

Ако през 2017-18 година е било мъчно построяването на АЕЦ Белене, в този момент то е невероятно, тъй като оборудването е съветско, а става въпрос и за нуклеарна сигурност. Това сподели по Нова телевизия депутатът от ПП-ДБ Радослав Рибарски. Той разяснява обстановката с предлагането на Украйна да купи от България оборудването, което е към този момент е доставено за втората българска атомна централа.

Не сме дали още зелена светлина на договорката, сега министърът на енергетиката има задача да организира договаряния, изясни Рибарски.



Не виждам по какъв начин този план ще бъде завършен, за жалост на жителите на Белене, акцентира той на фона на извършените локални митинги по тематиката. Депутатът разяснява също, че сега проектите за вероятно строителство на атомна централа там са вероятно за 2035 година.

Радослав Рибарски сподели също, че какъв ще бъде метода на заплащане от Украйна при възможна договорка да оборудването, е въпрос на договаряния. Той обаче не изключи опцията страната ни да бъде включена като акционер в бъдещия нов украински АЕЦ.

След въпрос на водещата Мира Иванова, депутатът от ПП-ДБ изрично отхвърли да се мисли за извличане на шистов газ в България. Рибарски акцентира, че само се разисква опцията за рандеман на природен газ от Черно море по стандартен способ. Той обаче се изрече много скептично по тази опция. “Нека първо намереми газ в Черно море ”, показа той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР