Ако през 2016 г. само ден не достигна на столичното

...
Ако през 2016 г. само ден не достигна на столичното
Коментари Харесай

Рекордният пътник №5 000 000 кацна на летище София с полет на България ер

Ако през 2016 година единствено ден не доближи на столичното летище да премине границата от 5 милиона пасажери, то повече от два месеца преди края на 2017 година това към този момент е реалност. 34-годишната Петя Стоянова дойде с полет на " България Ер " от Варна.

Съветът на шефовете на " Летище София " ЕАД приветства избраничката като й връчи ваучер за извършване на покупки в магазините на летището и кошница с цветя. От самолетната компания късметлийката получи златна карта за участие в програмата за лоялни клиенти.

Петя Стоянова бе тържествено посрещната с национална музика и танци, като за празничната атмосфера и положителното въодушевление се погрижиха децата от столичното учебно заведение " Иван Богоров ".

" Днес летище София посрещна своя 5-милионен пасажер. Рекорд, който е реализиран за първи път в историята на българско летище ", разгласи изпълнителният шеф Владимир Рапонджиев. Той добави още, че отличните резултати на столичното летище се дължат на напъните на чиновниците му, на самолетните компании, на увеличените честоти на полетите по разнообразни направления, както и на новооткритите линии.

Статистиката на летище София демонстрира, че най-предпочитаните дестинации за пътешестване през деветте месеца на 2017 година са: Лондон (334 406), Франкфурт (130 028) и Мюнхен (129 156). Варна пък попада в топ 10 като заема 7-мо място (92 907).
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР