Ако преценим, че има риск за живота и здравето на

...
Ако преценим, че има риск за живота и здравето на
Коментари Харесай

Емил Нешев: Ще сваляме на ръце двете тела в Пирин, ако е рисково за спасителите, спираме акцията

" Ако преценим, че има риск за живота и здравето на спасителите, може да прекратим акцията и да оставим телата на място в Пирин ", каза директорът на Планинската избавителна работа към Българския червен кръст Емил Нешев.

Днес под връх Вихрен, в посока към Влахина река, бяха открити две тела. Единият е изчезналият преди седмица Пламен Христов, а второто тяло още не е разпознато. 23-ма планински спасители от Банско, Сандански и Разлог тази заран потеглиха към мястото в търсене на изчезналия Пламен, като се ориентираха по фотоси от дрон. Ненадейно на няколко метра от него откриха и второ тяло на възрастен мъж. 

" Военните ни отхвърлят хеликоптер. Засега вършим организация да изпратим още двайсетина спасители от Благоевград, Кюстендил и София, с цел да свалим телата на ръце. Количката, която носеха първите групи е единствено една, тъй като не сме очаквали, че ще има и втори мъртвец. Акцията по свалянето им може да отнеме и 20 часа, само че в случай че преценим, че е рисковано и рисково за сътрудниците, ще я прекратим ", добави Нешев и още веднъж подчертава на неналичието на избавителен хеликоптер, който би улеснил работата на спасителите, без да се излага на заплаха живота и здравето им.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР