Ако предполагате, че криптовалутите са само за млади хора, помислете

...
Ако предполагате, че криптовалутите са само за млади хора, помислете
Коментари Харесай

Все повече хора се обръщат към Bitcoin, за да финансират пенсионирането си

Ако допускате, че криптовалутите са единствено за младежи, помислете още веднъж

Изглежда, че повече хора в Съединените щати от всеки път се обръщат към криптовалутите, с цел да финансират пенсионирането си, въпреки че неотдавнашното проваляне на пазара е блестящо увещание, че този див пазар не е за хора със слаби сърца, оповестява.

Около 27% от американците на възраст сред 18 и 60 години - към 50 милиона души - са имали или търгували с криптовалути през последните шест месеца, откри изследване, оповестено предходната седмица от криптоборсата KuCoin.

И въпреки всичко по-възрастните хора са по-отдадени на новия клас активи, в сравнение с общото население, съгласно изследването, извършено в края на март, като 28% от хората на възраст над 50 години залагат на крипто като част от проектите си за ранно пенсиониране.

Най-популярните им претекстове за вложение в криптовалути са, че виждат в тях бъдещето на финансите, не желаят да пропуснат гореща наклонност и виждат в тях метод да диверсифицират портфейлите си.

Пазарните разтърсвания от последните седмици заглушиха говоренето при започване на 2022 година, че биткойн и други криптовалути ще завоюват всеобщо приемане и ще бъдат въведени в пенсионните проекти.

"Ако те (инвеститорите) желаят криптовалута, тя би трябвало да бъде доста дребна алокация от портфейла им и те би трябвало да са подготвени да я изгубят ", сподели Ерик Кнутцен, основен капиталов шеф за тактики за разнообразни класове активи в Neuberger Berman.

"Не бихме го предложили на всички. "

Всъщност биткойнът се търгува на цена от към 31 000 $, което е с 60% по-малко от пика от 69 000 $ през ноември. А сривът на пазара значи, че вложенията на доста новодошли са надълбоко на алено.

Въпреки това криптоинвеститорите и анализаторите наблюдават като ястреби за всевъзможни индикации, че биткойн може да се възвърне.

Николаос Панигирцоглу от JP Morgan и неговият световен стратегически екип обявиха предходната седмица, че крипто хаосът е уязвил настроенията на вложителите дотолкоз, че избрани индикатори алармират за "добра входна точка за дълготрайни вложители ".

Биткойн фондовете, в това число борсово търгуваните фондове (ETF), означиха най-големия отлив от май 2021 година насам, обявиха от JP Morgan, като прибавиха, че техният позиционен индикатор за биткойн фючърсите на Чикагската стокова борса се приближава до територията на свръхпродажбите.

Използвайки модел, основан на съотношението на волатилността на биткойна към златото, екипът прави оценка "справедливата стойност " на биткойна на 38 000 $.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР