Ако предложението ни за 1 лев партийна субсидия не събере

...
Ако предложението ни за 1 лев партийна субсидия не събере
Коментари Харесай

От ГЕРБ са склонни на дебат за субсидиите

Ако предлагането ни за 1 лев партийна дотация не събере задоволителна поддръжка, сме склонни на диалози. Това разгласи Десислава Атанасова от ГЕРБ откакто Българска социалистическа партия обясниха в Народното събрание, че са изхарчили получените пари, а от НФСБ обявиха, че въпросът със дотациите е внимателен.

Атанасова напомни референдума, на който 2,5 млн. души са дали отговор положително на въпроса за (намаляване на) дотациите. Ние сме 95 народни представители в парламент от 240, напомни Атанасова. За момента единствено от " Воля " са склонни да поддържат един лев дотация. Затова депутатите от ГЕРБ са склонни на спор.

Близо 6 милиона лв. е изхарчила Българска социалистическа партия от началото на годината . Това стана ясно от коментара на соцводача Корнелия Нинова преди днешното съвещание.

2 милиона лв. са отишли за еврокампанията . 1,5 милион лв. са за партийната телевизия. Към момента не разполагаме с тези пари , акцентира тя.
 ГЕРБ първи възстановили надвзетите пари от дотации
ГЕРБ първи възстановили надвзетите пари от дотации

По предписание на Борисов

Надвзетите пари ще ни бъдат удържани от идната дотация , разясни тя. Към декември предходната година те са в размер на 6 милиона лв.. Червените не си страна парите на влог.

Левицата ще взе участие в консултациите за размера на партийните дотации . Без страсти трябвало да се разиска тематиката. Нинова е безапелационна, че не би трябвало да се позволява частни ползи да си купуват партии и да диктуват политиката на България . Червените са разочаровани, че няма да падне Данък добавена стойност.

Въпросът за размера на дотациите бил внимателен, съгласно Валери Симеонов . Има разнообразни разновидности. Припряността и прибързването усложнявали намирането на решение. Властта се е схванала до края на юли да има решение по въпроса.

Нямало да се разиграва топката, всичко е въпрос на предпочитание , сподели водача на НФСБ. Амбицията е да се откри бързо решение, не че е толкоз комплицирано, счита той. Партията му нямало проблем да върне надвзетата дотация.

От партия " Воля " не си сменят позицията за един лев партийна дотация . Кристина Таскова акцентира, че за партията няма проблем да върне надвзетата дотация, само че тя не знае какъв брой пари има в партийната каса. Още преди две години хората са се произнесли по въпроса, стана ясно от думите на Таскова. За момента " Воля " няма покана за полемика по тематиката.
 Коалицията търси консенсус с всички за партийните дотации Обновена
Коалицията търси консенсус с всички за партийните дотации

Срокът е до края на парламентарния сезон

Припомняме, откакто на първо четене депутатите утвърдиха за понижаване на партийните дотации за 1 лев, през вчерашния ден се организира Коалиционен съвет за разискване на дотациите, на който бе решено, че ще се търси общо мнение.

Движение за права и свободи предложиха да падне тавана на даренията за партиите и финансиране по американски модел. От НФСБ заподозряха, че ГЕРБ и Движение за права и свободи са се сближили. Според Валери Симеонов има заплаха американския модел да стане " африкански ".
 От
От " Воля " пишат, че желаят понижаване на дотациите за партиите

Който има хрумвания не се тормози да работи без тези пари, пишат хората на Марешки

ГЕРБ продължава да стои зад позицията си за дотация от 1 лев, която и държавното управление внесе в Народното събрание. Партията му ще взе участие в полемиката на Оперативна програма за промени в закона за политическите партии. Той е главният закон, в който са залегнали партийните дотации.

В З акона за политическите партии ще залегне механизмът за установяване на дотациите , стана ясно на съвещанието на Коалиционния съвет. В бюджета ще залегнат единствено общите избори, а Министерството на финансите (МФ) ще продължи да изплаща парите за партиите, стана ясно от пояснението на финансовия министър Владислав Горанов.

От Движение за права и свободи бяха оповестили, че поддържат оставането на дотациите на 11 лв..

От " Воля " през вчерашния ден се оповестиха, че желаят понижаване на дотациите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР