Ако преди години сексът беше тема табу и за него

...
Ако преди години сексът беше тема табу и за него
Коментари Харесай

10-те най-разпространени мита в секса

Ако преди години сексът беше тематика табу и за него се говореше скрито и с недомлъвки, през днешния ден всичко наподобява по напълно друг метод. Светът и хората на XXI век са по-разкрепостени, по-разговорливи и доста по-свободни, в сравнение с когато и да било преди този момент.

И въпреки всичко има някои легенди, които съумяват да заблудят даже и най-информираните по тематиката. Списъкът с най-големите заблуди е изработен от доктор Бари Бъфман – уролог и шеф на лосанджелиския клон на Boston Medical Group. Това е обединяване от клиники от целия свят, чиято цел е да споделят информация и способи за лекуване на еректилната дисфункция и преждевременната еякулация.

Ето 10-те най-разпространени секс мита и кои са истините, които те скриват.

10. Страхотният секс се случва от единствено себе си.
Това става на кино: мъж и жена се срещат, химията посред им е необикновено мощна и вследствие на това те вършат парещ секс в продължение на цяла нощ, сменяйки най-малко пет пози. Само че в същинския живот това не се случва тъкмо по този начин. Рядко можем още в първата нощ да разберем тъкмо какво ще се хареса на колегата ни, както и да покажем на нас какво ни харесва. За това трябват време и другарство. Най-важното: колкото повече знаете един за различен, толкоз по-страхотен ще е сексът.

9. Мъжете имат по-голямо предпочитание за секс от дамите.
Нито дамите, нито мъжете са подготвени за секс 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Либидото – и мъжкото, и женското – се въздейства от едни и същи фактори: дали сме в положително здравословно и физическо положение, дали сме се наспали, дали се храним вярно, дали сме подложени на стрес. Фактори като самочувствието и положението на връзката също играят роля, както и съществуването на някакви медицински положения.

8. След една избрана възраст сексът към този момент не е значим.
Физическото и прочувственото здраве на хората включва пълностоен полов живот, без значение от това на каква възраст са те. Въпреки че от време на време либидото в действителност понижава с годините, това не е наложително и не е безусловно обвързвано със самата възраст. Причините за сходна смяна могат да са свързани със положения като меланхолия и проблеми с хормоналния баланс, както и със странични резултати на някакви медикаменти. Могат да се дължат и на проблеми във връзката, проблеми с общуването или някаква смяна в връзките.

7. Еректилната дисфункция изисква банкет на медикаменти.
За доста мъже медикаментите от вида на Виагра не са ефикасни. Възможно е те да се окажат краткотрайно решение на проблем, който в действителност има по-дълбоки аргументи. А точно това е значимото при всеки здравословен проблем, в това число и еректилната дисфункция – да се открие какво го предизвиква. За тази цел е нужна консултация с доктор. Освен това не би трябвало да се не помни, че мъже с избрани болести – да вземем за пример високо кръвно налягане и диабет – не могат да одобряват сходни медикаменти, поради вероятни странични резултати и нежелани лекарствени реакции с други медикаменти, които взимат за болесттите си.

6. Размерът има значение.
Всъщност желанието да доставиш наслаждение на една жена има много по-голямо значение от някакво число в сантиметри. Друг сходен мит също не е правилен: размерите на ръцете и краката не са знак за размера на пениса.

5. Определени храни водят до полова възбуденост.
Афродициаците имат репутацията да основават въодушевление за секс, единствено че няма научни доказателства за сходна връзка. Има обаче друга забавна опция – някои храни могат да провокират избран сексуален спомен и това да докара до начало на възбуденост. Това би могло да значи, че всеки си има свои персонални афродизиаци.

4. Оралният секс е по-безопасен от вагиналния и аналния.
По разнообразни аргументи на оралния секс от време на време се гледа като на “не напълно ” секс. Той обаче си е напълно секс и напълно действително по време на орален секс могат да се предават полово излъчени заболявания. По време на орален секс има обмяна на телесни течности и при съществуване на даже дребна раничка в устата или гърлото е допустимо да се съобщи венерическа болест.

3. Преждевременната еякулация се случва единствено на млади мъже.
Вярно е, че за доста мъже този проблем се появява при започване на половия им живот. Но не малко се сблъскват с него и по-късно. Има данни, съгласно които преждевременната еякулация е проблем, с който 30% от мъжете се сблъскват в някакъв миг от живота си. Възможно е при мъже, които са над 30-годишна възраст, преждевременната еякулация да е признак на еректилна дисфункция или на някакво друго заболяване. Затова при съществуване на подобен проблем би трябвало да се направи консултация с доктор.

2. Фантазиите за други хора са нещо неприятно.
Голяма част от половото прекарване стартира в мозъка. А на мозъка му се случва да излезе от рамките на връзката. Ако сте щастливи във връзката си и си правилни на колегата си, това че понякога мислите за секс с различен човек, не е нещо неприятно.

1. Жената не може да забременее при пресечен сексуален акт.
Този способ за контрацепция е измежду най-несигурните, тъй като не постоянно мъжът знае в кой миг тъкмо стартира да излиза еякулат. Освен това даже и в течността, която излиза от пениса преди оргазма, има сперматозоиди. Които са си изцяло задоволителни, с цел да е допустимо зачеване. Има данни, съгласно които в една на всеки пет двойки, които употребяват прекъснатия сексуален акт като единствен контрацептивен способ, дамата забременява в границите на една година.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР