Ако правителството вземе решение, Министерството на отбраната е готово да

...
Ако правителството вземе решение, Министерството на отбраната е готово да
Коментари Харесай

България ще окаже помощ на Украйна след наводнението в Каховка

Ако държавното управление вземе решение, Министерството на защитата е готово да окаже филантропична помощ за бедстващото спокойно население в Украйна след разрушаването на язовир „ Каховка “ в Херсонска област. Това съобщи заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов, представен от Българска телеграфна агенция.

„ Обсъждали сме в Министерството на защитата, в случай че се вземе национална позиция да се оказва филантропична помощ на украинското спокойно население, с какво можем да се включим “, добави Запрянов.

За военната помощ за Украйна Запрянов съобщи, че се правят планове и инспекция на опциите, какво може да предоставим на Украйна от това, което е декларирано като първа или втора нужда.

 

 Снимка: БГНЕС

Запрянов разгласи, че министърът на защитата Тодор Тагарев ще организира среща в Брюксел във формат „ Рамщайн “, където се прави съгласуваност на военната помощ на Украйна.

Заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов ще вземе присъединяване в Ловеч, в научна конференция на тематика: „ Руският фактор в българските рецесии “. Там той ще показа ще отчет на тематика: „ Ролята на Съветския съюз в свръхмилитаризацията на българската защита по време на Варшавския контракт “.

Етикети: КаховкамопомощУкрайна
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР