Ако правителството продължава настоящата си политика, до декември може да

...
Ако правителството продължава настоящата си политика, до декември може да
Коментари Харесай

Гергана Паси: Кабинетът обърна имиджа на България в ЕС, скоро може да ни вземат в Шенген

Ако държавното управление продължава актуалната си политика, до декември може да имаме позитивен отзвук за влизането ни в " Шенген " . Това сподели Гергана Паси в ефира на „ Добро утро, Европа “. Според нея актуалното държавно управление е съумяло за малко време да обърне визиите за България в Европа и точно това е пътят, по който би трябвало да продължим. 

 

От позиция на договарянията, въпреки че не съм в кухнята на тази политика, наподобява, че България се е откъснала от групата страни, с които извървя този път . Това е вярно решение, само че комуникирано по неверен метод. Сега и самата Украйна си постанова ограничавания, с цел да не се обиден прилежащите страни.

Би било скъпо държавното управление да даде информация по какъв начин това се отразява на целия бранш. 

Начинът, по който се води война, постоянно е жесток, дали този дрон е съветски или украински няма значение. Имаше подобен и на територията на Румъния. Това е войната. Имаше четири офанзиви против пристанища, от които се изнася зърно. Това е нечовешкото лице на войната - да удряш храната за хората. 

Отговорните институции дължат обяснение на хората по какъв начин се реагира в сходни обстановки, ние би трябвало да знаем какво е вярното държание, на кого да сигнализираме. Дроновете от играчка в ръцете на нашите деца се трансфораха в най-сериозното оръжие. 

Такъв вид произшествия ще нарастват като брой и това е въпрос от стратегическо значение за България. 

Експертите не считат, че това е рисково за хората, само че Черно море се трансформира в терен на войната . Големият въпрос пред България е по какъв начин пазиме сигурността си посредством съюзите, в които сме  

Вярвах, че ще влезем в " Шенген " още 2011-а, само че в този момент са доста незнайните. България изпусна доста скъпо време, загубихме и времето на Румъния. В последните години ние сътворяваме повече спънки и пред нас, и пред Румъния, главно поради неналичието на институции и държавно управление. И то държавно управление, което трагично и бързо промени възприемането на България в Европа. Това са серия от верни политически послания. 

Имаме огромен интерес това държавно управление да се задържи на власт по-дълго, с цел да продължи тази политика и по този начин бихме имали позитивно развиване на тематиката " Шенген " до декември.  

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР