Ако правителството не се сформира с първия мандат, ние ще

...
Ако правителството не се сформира с първия мандат, ние ще
Коментари Харесай

Кирил Петков: Крайно време е след толкова безуспешни опити българският парламент да заработи

Ако държавното управление не се образува с първия мандат, ние ще предложим второ държавно управление с тези цели
От името на коалиция " Продължаваме промяната - Демократична България " желая отговорно да заявя, че е извънредно време, след толкоз безуспешни опити, българският парламент да проработи и да стартираме да решаваме действителните проблеми на хората не през изпразнената от наличие реторика, а с действителна стратегия, която да отразява същински значимите цели пред България. Това съобщи от парламентарната естрада съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков след откриването на 49-ото Народно заседание.

„ Смирение, разговор и разсъдък “ чака Радев от Народното събрание, по тази причина го свикал на Велика сряда
Той открои главните цели, измежду които подкрепяне на земеделието, дребните и междинни компании, влизането на България в Шенген, приемането на антикорупционно законодателство, приемането на бюджет, качествено здравно обслужване и битка с домашното принуждение, написа Епицентър.

По думите на Петков земеделието би трябвало да стане народен приоритет.

" Не е обикновено да внасяме 70% от месото, 50% от доматите и 30% от млякото. България има едни от най-плодородните аграрни земи в Европа. Време е да насочим повече средства в дребните и междинни ферми посредством работа на земеделската комисия в тясно съдействие с браншовите организации на дребните и междинни аграрни производители. Това е единственият метод до българската софра да доближат по-качествени храни на по-ниски цени - без логистични оскъпявания, без спомагателни търговци, без отровни пестициди. Българското земеделие би трябвало да стане народен приоритет. По време на тази акция всеки депутат е пътувал из България. Много региони са изцяло откъснати - без автомагистрали, без пътища и жп линии ", добави Петков.

Според него е време да се запретнат ръкави и инфраструктурата да се случи, като се изготвят планове, издадат се строителни позволения и се провеждат транспарантни процедури.

Съпредседателят на Политическа партия добави, че вторият значим приоритет е присъединението на България към Шенгенското пространство.

" Време е България да влезе в Шенген. Всички осъзнаваме какъв брой пагубно ще е, в случай че бъде отделени от Румъния. Да бъдем изолирани от цяла Европа. Имаме готови законопроекти, които би трябвало да бъдат признати от този парламент. Нашите компании могат да бъдат конкурентоспособни, само че стоките не би трябвало да чакат с часове на Дунав мост. За да не изостанем от Румъния европейските сътрудници би трябвало да ни имат доверие. Не единствено е време, а действително към този момент сме изостанали с нужните закони по Плана за възобновяване и резистентност. Крайно време е да приемем антикорупционния закон. Време е да стане ясно, че всички са равни пред закона ", прикани Кирил Петков.

Той се спря и на тематиката " Шенген " и посочи, че България не би трябвало да е изолирана от Европейски Съюз. " Българските жители не би трябвало да се усещат втора употреба европейци. Ние заслужаваме да се присъединим към шенгенското пространство дружно с Румъния ", съобщи Петков. Той посочи, че " за тази цел " би трябвало да бъде признат и " механизмът за следствие на основния прокурор ", да има " действителен надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", работещи служби и прокуратура ".

" Цялото българско общество желае да се скъса с корупцията. Крайно време е да бъде признато антикорупциноното законодателство. Време е да стане ясно, че всички са равни пред закона ", съобщи още той.

Петков се спря и на бюджетния недостиг, като съгласно него бюджетът би трябвало да отразява действителния приоритет на обществото. Той означи, че би трябвало да се усилят заплатите както на учителите, по този начин и на лекарите и медицинските служащи.

" Трябва да създадем и предвидима бизнес среда без корупция. Трябва да улесним българския бизнес, в това число и с изменение на Търговския закон ", съобщи Петков.

" Време е да изправим и грешките на предходния парламент. Съвсем съществено - още не мога да допускам, че 48-то Народно събрание не одобри Закона за домашното принуждение. Време е да придвижим нашето общество напред - с ясна законодателна самодейност ", уточни той.

Кирил Петков се спря и на екопроблемите и противозаконното строителство по българските плажове. " Природата на България е още един запас, който един път погубен, няма по какъв начин да бъде възобновен още веднъж ".

Петков не пропусна и тематиката за приемането на еврото. Той разкритикува валутния ръб, който бил повода за " неналичието на суверенна парична политика ". " Влизането в Еврозоната ще ни донесе по-ниски лихви, няма да харчим милиарди в превалутирането евро-лев. И най-важното - имаме късмет да бъдем част от взимането на решенията за нашата валута ", посочи той и добави: " Еврото е българска валута. На всяка банкнота, издадена след 2007 година, написа евро на български ", съобщи той.

" Без да изневеряваме на полезностите и правилата си, зад които стоим, ние ще внесем тези цели като законодателна самодейност още в първите дни на този парламент. Ако първият мандатоносител успее да образува държавно управление с други политически сили, ние ще подкрепим техните законодателни хрумвания. Ще се борим против всеки корупционен риск, против всяка замяна на интереса на българските жители. Ако държавното управление не се образува с първия мандат, ние ще предложим второ държавно управление с тези цели. Време е да решаваме действителните проблеми на българите. Време е всеки българин да има един естествен европейски живот ", приключи Петков.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР