Ако правителството (на Виорика) Дънчила не падне до края на

...
Ако правителството (на Виорика) Дънчила не падне до края на
Коментари Харесай

Бивш румънски премиер: Aко правителството на Дънчила не падне този месец, после ще е късно

" Ако държавното управление (на Виорика) Дънчила не падне до края на ноември, след това може да е прекомерно късно ", съобщи някогашният румънски премиер-технократ Дачиан Чолош в предаване по телевизия Диджи 24, оповестява осведомителният уебсайт Зиаре, представен от Българска телеграфна агенция.

Дачиан Чолош е някогашен еврокомисар по земеделието и някогашен министър председател в интервала 2015-2017 година Преди няколко месеца той преобразува ръководената от него гражданска платформа в политическа партия под името " Движение Румъния дружно ".

Пред частната телевизия Диджи 24 Чолош съобщи, че Румъния се нуждае от ново държавно управление, което да се употребява с по-голямо доверие и което да съставлява страната по време на председателството на Съвета на Европейски Съюз. Според него румънската съпротива би трябвало да се сплоти към тази цел.

Чолош счита, че има шансове за съставяне на парламентарно болшинство, което да смени държавното управление на Виорика Дънчила.

" Смятам, че в случай че това не бъде реализирано до края на ноември, след това може да е прекомерно късно ", сподели някогашният премиер-технократ и добави, че в противоположен случай Румъния рискува да пропусне една опция, която идва един път на 15 години.

На въпрос какви са възможностите за събаряне на държавното управление на Виорика Дънчила, Дачиан Чолош отговори, че в Народното събрание се водят диалози и има късмет за съставяне на парламентарно болшинство, което да разбере каква заплаха съставлява държавното управление на Дънчила и да го смени.

Ако всички народни представители, които схващат доста добре заплахата, която съставлява това държавно управление освен за румънците, само че и за партията и партиите в ръководещата коалиция, поемат тази отговорност, в Народното събрание ще има болшинство и при започване на декември ще имаме ново държавно управление, съобщи Дачиан Чолош.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР