Ако правителство не се сменяше на 15 септември, а два

...
Ако правителство не се сменяше на 15 септември, а два
Коментари Харесай

Денков: Ако правителство не се сменяше на 15 септември, щях да бъда в новия политически проект |

Ако държавно управление не се сменяше на 15 септември, а два или три месеца по-рано или по-късно, евентуално щях да бъда с Кирил Петков и Асен Василев в техния политически план. 

Това съобщи служебният министър на образованието проф. Николай Денков по Българска национална телевизия. Ангажиментът към просветното министерство е значим - приказваме за здравето на децата и учителите, за тяхното обучение. Когато стане дума за обучение и политика - споделил съм го доста пъти - в образованието има място единствено за една политика - никакви партии, никакви политически планове, никакви партийни действия нямат място в образованието ", добави проф. Денков. По думите му сега задачата му е да минимизира, доколкото е допустимо, идната вълна в системата, без да се затварят учебните заведения. 

Над 100 учители и 20 души непедагогически личен състав са изгубили живота си поради ковид през предходната образователна година. За страдание и деца пострадаха, макар затварянето на учебните заведения, сподели още служебният министър. 

Най-висок % от карантинирани учители има в Търговище, тъй като неотдавна региона беше в тъмночервената зона. Денков съобщи, че е значима обстановката с ковид към учебното заведение, тъй като се придвижва вътре в него.

В момента към 35% от учителите са имунизирани, към 3% са с първа игла. Около 20% са преболедували. Т.е. имаме покритие малко над 50% от учителите, сподели министърът.

Денков счита, че наложителни ограничения за имунизиране могат да бъдат въведени, единствено когато обществото ги поддържа. 

За политиката

Проф. Денков съобщи, че познава Кирил Петков и Асен Василев от години, а по време на служебното държавно управление те са посочили, че желаят смяна и знаят по какъв начин да я създадат. " Възхищавам се на тяхната храброст да влязат дълбоко в корупционните схеми ", сподели той.

Заяви обаче, че няма визия дали зад партията на Петков и Василев стои президентът Румен Радев. " Това, че са служебни министри е явно, само че оттова нататък те си потеглят по своя път ", безапелационен е Денков.

" Напълно ясно разбирам това, което споделиха, че с десни средства могат да се извършат леви политики и те го демонстрираха на процедура. Ако спреш кражбите, в случай че имаш верните хора, които да събират налозите, митата и така нататък - ти имаш средства, с цел да подкрепиш обучение, пенсионери просвета. Това те демонстрираха, че може да се случва и това желаят да създадат в бъдеще. Народно събрание можеше да свърши част от тази работа, на за жалост не съумя. Тяхната концепция в този момент е евентуално да сглобят парламент, който да стартира да прави тези неща ", сподели служебният министър. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР