Ако ПП-ДБ искат да получат подкрепа за кабинет, трябва да

...
Ако ПП-ДБ искат да получат подкрепа за кабинет, трябва да
Коментари Харесай

Борислав Ангелов: Ако ПП-ДБ искат да получат подкрепа за кабинет, трябва да заложат на експерти

Ако ПП-ДБ желаят да получат поддръжка за кабинет, би трябвало да заложат на специалисти. Това сподели политологът Борислав Ангелов в предаването Newsroom на Радио " Фокус " по отношение на появилите се имена за министри в кабинет на ПП-ДБ. 

" Ако желаят да получат поддръжка, би трябвало да заложат на специалисти. От изказването им, въпреки това, те считат, че би трябвало да бъдат политически лица. Това не е съществено, когато нямаш подписано съдружно съглашение и без да имаш обезпечено болшинство, а да разчиташ на плаващо, няма по какъв начин да се случи. Никой няма да те остави да управляваш не година и половина, а месец и половина ", безапелационен е Ангелов.

Според него след първичната реакция против появилите се имената от ПП-ДБ ще създадат промени в фрагментите. 

" Вече се уморихме от нови лица. Кандидатите би трябвало да са познати в сферата, в която ще бъдат. Няма да се изненадам имената да са изменени след реакцията, която се получава в обществото. Това е следено изпускане на имена, за да  бъдат тествани и да се види по какъв начин ще бъдат признати в обществото ", съобщи политологът.

Експертът счита, че все още страната по-скоро отива към шести предварителни парламентарни избори. 

" Не съм оптимист към днешна дата. Засега вървим към предварителни избори и продължение на ръководството на Румен Радев със служебно държавно управление ", сподели той.

Ангелов изясни, че в случай че есента се организират избори 2 в 1, това би довело до голям безпорядък, който единствено ще сътвори проблеми, в сравнение с да даде решения. 

" Както върви, изброите могат да бъдат по-рано, освен ако президентът не реши да протака във времето нещата и да търси съвпадение на двете неща в едно, само че тогава ще стане голям безпорядък. Ако имаме избори 2 в 1 с референдум, ще би трябвало да се гласоподава за парламент, за референдум, за кмет на община, за кмет на регион, за Общински съвет ", сподели още политологът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР