Ако познавате програмисти, има шанс днес да ви почерпят. Тази

...
Ако познавате програмисти, има шанс днес да ви почерпят. Тази
Коментари Харесай

256-тия ден от годината: Ден на програмиста

Ако познавате програмисти, има късмет през днешния ден да ви почерпят. Тази година те честват навръх 13 септември.

А за какво?

Причината е мъчно обяснима за " естествените " хора, само че въпреки всичко - през днешния ден е 256-ят ден в годината, а това е съвсем сакрално число за хората, на чийто труд се дължат доста - и от ден на ден, промени в нашето всекидневие.

Днешният ден се пада 256-тия ден от годината което е всекидневен празник на програмистите. Числото 256 (1111 1111 в двоична система) е определено, тъй като е оптималната величина на един байт.

256 е 2 на осма степен - толкоз са смислите, които може да одобри един байт.

Така тази година програмистите ще честват на 13 септември, а на високосна година празникът се пада на 12 септември.

Ако пък, с типичната за специалността си индиферентност от всичко, което се случва отвън кода им, не желаят да почерпят, почерпете ги вие.

Ако не разбирате за какво, пробвайте да си визиите и актуалния свят, и ежедневния си живот без компютрите и технологическите артикули като цяло.

Изглежда като че ли работата им има смисъл, нали?

От 2009 година денят е формален празник в Русия.

У нас програмистите с чиста съвет могат да честват и през днешния ден (1111 1111), и на 4 октомври - Ден на осведомителното общество и професионален празник на експертите по компютърна техника, осведомителни технологии и автоматика.

И тази дата е неслучайно определена - на 4 октомври покрай Хамилтън, Съединени американски щати, е роден " бащата на компютъра " Джон Атанасов.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР