Ако потребителите се надяваха на спад в инфлацията и с

...
Ако потребителите се надяваха на спад в инфлацията и с
Коментари Харесай

5 страхотни начина да увеличите възвръщаемостта на CD

Ако потребителите се надяваха на спад в инфлацията и с това следващо понижение на лихвените проценти, предходната седмица донесе някои разочароващи вести. Според нов доклад инфлацията е останала непроменена през септември, като се е задържала на същия ритъм от 3,7%, на който беше през август. Това последва пикове през август и юли. Това значи, че лихвените проценти — към този момент на 22-годишен връх — евентуално ще останат високи и даже може да се повишат още веднъж преди края на годината.

Въпреки че това не е добра вест за кредитополучателите, доста от които в този момент заплащат обилни ипотечни заеми за ипотеки, персонални заеми и кредитни карти, това в действителност има добра подплата за спестителите. И тази сребърна подплата е зелена, с помощта на забележителната възвращаемост, която те към този момент могат да получат със документ за депозит (CD) или спестовна сметка с висока рентабилност. В момента ставките и в двата акаунта са над 5%, като някои даже се приближават до 7%.

Въпреки това, има някои по-добри способи от други да помогнете за увеличение на възвръщаемостта на вашия CD. Започнете, като проучите някои най-печеливши CD сметки тук, с цел да видите какъв брой бихте могли да вършиме.

5 страхотни метода да увеличите възвръщаемостта на вашите CD

Ето три ефикасни метода, по които спестяващите могат да усилят своите CD се връща в този момент.

Потърсете банки и кредитори

Въпреки че доста банки и кредитни институции сега оферират високи лихвени проценти, това не значи, че би трябвало да приемете първата оферта, която получите. Вместо това пазарувайте, с цел да видите дали можете да намерите още по-добра договорка някъде другаде. При толкоз огромна конкуренция с CD сметки сега не е мъчно да се намерят компактдискове с високи ставки и без такси. Някои даже идват без наказания. Но няма да можете да ги намерите, без да извършите изследване.

Започнете да пазарувате за най-хубавите компактдискове тук в този момент.

Помислете за онлайн банка

Докато си локалният банков клон може да предлага CD сметки, те може да не са с най-хубавите цени и условия. В този случай обмислете потреблението на онлайн банка. Тъй като тези институции нямат режийните разноски като тези с физически локации, те нормално могат да трансферират тези спестявания на притежателите на сметки под формата на по-високи лихвени проценти.

Прилагане на стълбиста тактика

Ако се притеснявате, че ще пропуснете бъдещи нараствания на лихвените проценти, тогава помислете за потреблението на CD стълба тактика, с цел да увеличите оптимално възвръщаемостта си. Това включва отваряне на един компактдиск в избран термин и различен в друг. Това ще подсигурява, че вашите дискове изтичат по друго време, което ви разрешава да печелите по-високите лихвени проценти на бъдещето, като в същото време печелите рента при днешните нараснали проценти.

Направете по-голям депозит

Колкото повече в случай че депозирате, явно толкоз повече ще спечелите. И до момента в който днешните лихвени проценти вършат скъп даже депозит от $500 или $1000, по-голямата възвръщаемост ще пристигна при депозити от $5000, $10 000 или даже повече. Така че, в случай че ви е комфортно да оставите парите си недокоснати за определен период, нормално си коства да извършите по-голям депозит.

Започнете незабавно

Средата на лихвените проценти е непредвидима. Цените на CD бяха под 1% единствено преди няколко години. И до момента в който никой не предвижда спад назад до този диапазон в скоро време, също е допустимо лихвите по тези сметки към този момент да са достигнали своя връх. Прогнозата за лихвения % на CD е неразбираема даже за доста специалисти. Така че не губете своя прозорец от благоприятни условия, като чакате избран курс или време. Започнете незабавно и започнете да изграждате крайния си резултат в този момент. Започнете тук през днешния ден!

Изводът

CD сметките сега оферират на спестителите превъзходен метод да се борят с инфлацията, да защитят парите си и да усилят средствата си. Но има ефикасни способи да извършите последното, по-специално. Това включва циркулиране, с цел да намерите най-хубавите сметки, потребление на онлайн банка и използване на тактиката на CD Ladder, с цел да се възползвате от днешните високи ставки, до момента в който сте в позиция да печелите още по-високи ставки в бъдеще. Също по този начин има смисъл да извършите по-голям депозит (ако можете), защото колкото повече вкарате в акаунт, толкоз повече ще получите назад. И най-после, днешните курсове няма да съществуват постоянно, тъй че нормално има смисъл да започнете незабавно, с цел да се възползвате от днешните високи APY.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР